fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Bajaga objavio novu pesmu "Mladost"

Bajaga objavio novu pesmu “Mladost”

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

bajagaMomčilo Bajagić-Bajaga objavio je novu pesmu “Mladost” koju je komponovao za mjuzikl “Ženidba i udadba“, odnedavno na repertoaru beogradskog Pozorišta na Terazijama.

“Iz svakog dobrog mjuzikla obično se izdvoji neka pesma koja ostane da živi van njega, i smatrao sam da je ‘Mladost’ najbolji izbor. U ‘Ženidbi i udadbi’ sve pesme pevaju glumci, ali pošto ‘Mladost’ dobro leži mom glasu odlučio sam da je snimim i objavim”, kaže Bajaga.

Mjuzikl reditelja Vladimira Lazića nastao je na osnovu dela “Ženidba i udadba” čuvenog srpskog srpskog komediografa Jovana Sterije Popovića (1806-1856). Songove je pisao dramaturg Željko Mijanović.

Uz dugogodišnjeg producenta Voju Aralicu, u radu na muzici za “Ženidbu i udadbu” Bajagi su pomagali klavijaturista Instruktora Saša Lokner, koji je bio zadužen za aranžmane i orkestraciju, gitarista Instruktora Marko Nježić-Kića, kao i gitarista benda Apsolutno romantično Zoran Alvirović-Kina.

“U pesmi ‘Mladost’, pošto je u vojvodanskom žičanom fazonu, sve tamburice i ostale stvari svira Kina, moj drugar koji mi je gostovao i u muzici za film ‘Profesionalac'”, kaže Bajaga. On “Mladost” izdvaja kao pesmu koja možda najbolje predstavlja duh “Ženidbe i udadbe”, a koja se istovremeno može slušati i van konteksta tog mjuzikla, i ističe da je to njegov omaž jednom velikom kantautoru – Arsenu Dediću.