-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Bajaga, Dragi Jelić i Point Blank snimili zajedničku pesmu

Bajaga, Dragi Jelić i Point Blank snimili zajedničku pesmu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Bajaga i instruktoriMomčilo Bajagić Bajaga snimio je sa beogradskim bluzerima Point Blank i gitaristom Yu grupe Dragim Jelićem singl “Kad mesec prospe rekom srebra sjaj”.

Stihove pesme “Kad mesec prospe rekom srebra sjaj” napisao je Bajaga, dok je autor muzike frontmen Point Blanka Dragoljub Crnčević-Crnke.

“Znam godinama Crnketa. Point Blank je svirao kao gost na našem ‘kišnom’ koncertu na Tašmajdanu 1985. godine. Veliko mi je zadovoljstvo i što solo svira Dragi Jelić, legendarni gitarista Yu grupe i moj idol iz mladosti. On je to odsvirao u ‘slowhand’ fazonu koji jako volim”, ističe Bajaga.

Do saradnje je došlo na poziv gitariste i pevača Crnčevića. Point Blank je dugo pripremao i pre nekoliko dana objavio dvostruki CD album “Guitarology-Back To the Roots / Gitarologija-Povratak korenima” (PGP RTS) na kome je 15 autorskih pesama snimljeno u dve verzije – na engleskom i srpskom jeziku.

Pored Bajage i Jelića, na albumu gostuju kao pevači Vladimir Janković Džet, Dejan Cukić, Zvonimir Đukić Đule, Bora Đorđević, Zoran Kostić Cane, Dado Topić… kao i gitaristi Duda Bezuha, Josip Boček, Vedran Božić, Vlatko Stefanovski, Vidoja Božinović Džindžer