-

NaslovnaVestiVesti iz regionaBad Copy novo ime Demofesta

Bad Copy novo ime Demofesta

Bad Copy, beogradski hip hop trio, stiže kao pojačanje revijalnog programa desetog Demofesta. Reperi Sky Wikluh, Ajs Nigrutin i Timbe nastupiće završne večeri jubilarnog izdanja festivala, u subotu 22. jula na Beton bini tvrđave Kastel.

Hip hop grupa Bad Copy nastala je u Beogradu 1996. godine, kada su je osnovali Ajs Nigrutin (Vladan Aksentijević) i Miki Boj (Milan Šaponja). Nakon Mikijeve smrti 1999. godine, grupa pauzira sa radom, a naredne godine joj se priključuju Sky Wikluh (Đorđe Miljenović) i Timbe a.k.a. Timjah da Sensei (Rašid Kurtanović).

Njihove pjesme prepoznatljive su po duhovitim tekstovima i žargonu koji koriste, a smatraju se jednim od pionira hip hop muzike u Srbiji. Iza sebe imaju četiri studijska izdanja „Orbod mebej“ (1996), „Sve sami hedovi“ (2003), „Najgori do sada“ (2006) i „Krigle“ (2013), na kojima su ugostili velika imena domaće hip hop scene, poput Škaba, Eda Maajke, Bvane i mnogih drugih. Poznati su po brojnim hitovima kao što su „Uno Due Tre„, „Idemo odma„, „Bad Copy žoor„, te „Esi mi dobar“ i „Ljubav ili pivo„. Takođe, iste večeri, publika okupljena na Beton bini moći će da čuje i banjalučki sastav Sopot, koji će predstaviti novi materijal.

Podsetimo da je konkurs za takmičarski deo festivala završen u sredu, 15. marta, a priliku za prijavljivanje imali su svi demo bendovi sa prostora bivše Jugoslavije. Pored takmičarskih bendova u revijalnom delu festivala koji se održava od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel, nastupće i Marky Ramone, Dubioza Kolektiv, Funkerman i Freemasons, kao i banjalučki bendovi Sopot, Važno obavještenje i Shanghai Street Fight.