Babe objavile novu pesmu posle 15 godina (video)

babe2

Kultna supergrupa Babe objavila je dugoočekivani singl “Daj mu ga Lola”, kao i spot za koji frontmen Žika Milenković kaže da predstavlja njihovu „internu Paradu ponosa“.

“Daj mu ga Lola” prvi je diskografski i video zapis beogradskih Baba posle 15 godina pauze. “Pesma je nastala još pre 13 godina”, objašnjava Milenković. “Kad smo krenuli u rad na novom albumu rešili smo da nju izdvojimo, jer mislimo da je ‘na prvu loptu’ i da može da privuče pažnju. Sve pesme za novi album su snimljene. Miksamo ih jednu po jednu, tako ćemo ih i izbacivati”.

Pesma “Daj mu ga Lola” je snimljena ovog proleća u beogradskom Master Blaster studiju ispred koga je u Resavskoj ulici snimljen i spot krajem juna, po ideji i u režiji Milenkovića, a za montažu je bio zadužen Marko Nedeljković.

Zanimljivo je da je u pesmi “Daj mu ga Lola” harmoniku svirao Goran Mitić-Mita, baš kao i u „Francuskoj ljubavnoj revoluciji“ na legendarnom drugom albumu Bajage i Instruktora „Sa druge strane jastuka“ (1985).

Babe su 1992. nastale kao super-grupa sastavljena od muzičara iz poznatih srpskih bendova. Pored Žike, tu je bio Zoran Ilić-Ilke, tada gitarista Riblje čorbe, bubnjar Goran Čavajda-Čavke (Električni orgazam) i basista Bojan Vasić-Vasa (ex Bezobrazno zeleno) na čiju inicijativu je grupa i osnovana. Ubrzo ju je, međutim, napustio pa ga je zamenio Dejan Škopelja-Škopi (ex U škripcu). Bubnjari su se nekoliko puta menjali, a u obnovljenoj postavi svira Goran Ljuboja-Trut (E-Play, ex Rambo Amadeus).

Babe su objavile tri albuma – „Slike iz života jednog idiota“ (1993.), Lažne slike o ljubavi (1995.) i „Slike sna i jave“ (1999.), uz EP „4 babe, 4 pesme“ (1994.) i kompilaciju „Hoću da budem PS“ (1998.) sa tri nove pesme. Rad benda je zamrznut 2000. godine, a grupa se okupila, igrom slučaja, 2013, na dve decenije od objavljivanja diskografskog prvenca.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde