-

NaslovnaVestiVesti iz regionaAzil 5 predstavlja nov EP

Azil 5 predstavlja nov EP

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

azil5Novosadski bend Azil 5 objavio je svoj novi EP pod nazivom “Ancora Qui” preko izdavačke kuće Lampshade Media iz Beograda.

Na izdanju se nalaze tri pesme u akustičnim aranžmanima koje su se prvi put pojavile na prethodnom studijskom izdanju. Produkciju EP-a potpisuje klavijaturista benda Vladimir Vojnović, dok je mastering urađen u studiju Sage Audio u Nešvilu (SAD). Naslovnu stranu albuma takođe potpisuje Vladimir Vojnović.

Pesme se mogu čuti na servisima za streaming (YouTube, Deezer, Spotify) ili download (Amazon, iTunes, GooglePlay) i dr.

Na albumu su svirali Nenad Kojić (kahon, perkusije, prateći vokal), Vladimir Vojnović (klavir), Borko Basarić (fretless bas), Sava Nikić (vokal/tekst) i Dušan Kolarski (akustična gitara).

Pored standardne petorke, na albumu su gostovali Ivan Jeneckov na akustičnoj gitari i Milan Milanović na violini u pesmi “Ancora Qui”.

“Ovog puta smo pokušali na traku da prenesemo akustične aranžmane naših pesama i osećaj
koji smo imali na nastupima u Berlinu, Budimpešti, Sloveniji u periodu “2011-2012″ jer smo tada zapravo prvi put pokušali da izvedemo reportoar na ovaj način. U međuvremenu se Vlada (Vojnović) bavio muzičkom produkcijom i ove godine je cela stvar sazrela da se kvalitetno snimi i to je nešto čime bend može da se pohvali” – ističe Borko Basarić, basista benda.