-

Astrid- doživljava katarzu na novom EP izdanju

foto: Astrid- YouTube

Slovenačka artistkinja Astrid-, čiji rad regionalna kritika opisuje kao „dašak svežeg vazduha u sferi slovenačke ženske muzičke kreativnosti“, izdala je pre nedelju dana novi EP album pod nazivom Triptich.

Pojavivši se na slovenačkoj nezavisnoj sceni 2019. godine, Ana Kljun je izdala svoj debitantski singl, Coconut, sa bendom Astrid in Avantgarden, ubrzo nakon promenivši svoje umetničko ime u Astrid-. Usledio je niz singlova, kao i predstavljanje vodećeg singla „Kostarika“, za koji je snimljen i video spot.

Prateći format sličan Konstraktinom prošlogodišnjem izdanju, i muzički u toku sa prerođenjem britanske elektronike devedesetih koje je globalno podstakla Caroline Polachek, Astrid- je u saradnji sa producentom Tomažem Župančičem (MRFY), izvajala zarazan, feminin omaž bristolskom trip hop zvuku, osveženom savremenim produkcijskim mogućnostima. Beskomporimisan, slojevit zvuk koji se čas poziva na Portishead, čas na masivnu big beat paletu s kraja milenijuma, i začinjava sve to abrazivnim art pop obrascem novijeg datuma

Lirički prateći život tri žene-personifikacije zagrobnog života, koje nose imena Kostarika, Konstante i Catharsis, izdanje vodi slušaoca kroz ambijent Berghaina iz očiju devojke koja se slučajno predozirala; slike iz drevne Asirske imperije u doba pada njenog uticaja u antičkom svetu iz perspektive jedne konkubine; i odmor koji je pošao po zlu, kada se devojka našla posred svog ličnog pakla u art-deco kupatilu skupog apartmana, nakon što je, saznavši o nevernosti svog izabranog, oduzela sebi život.

EP je dostupan na svim važnijim striming servisima.

Najnovije vesti

Izdvajamo