fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Artan Lili novim singlom pozivaju na akciju

Artan Lili novim singlom pozivaju na akciju

Novim singlom “Salonac” beogradski sastav Artan Lili kritikuje apatiju u koju je društvo u Srbiji zapalo. 

Četvorka se pre svega obraća mladima, a tematiku pesme najbolje objašnjava frontmen benda Bojan Slačala: “Svako od nas ima nešto što ga zaboli, ali izgleda ništa ne zaboli kao kritika sopstvenih redova. To nije ni prijatno ni jednostavno, ali je neophodno činiti. Izgleda da je visok stepen identifikacije sa ovom tematikom, što je samo pokazatelj da smo dirnuli u srž problema. A kao što dobro znate, naša umetnička dužnost je da reagujemo i utičemo pozitivno na rešavanje problema, što uvek rado činimo, obzirom na nužnost, bez obzira na posledice.”

Spot za pesmu “Salonac” rađen je u režiji Miodraga Cicovića, a pesma će se naći na novom albumu “New Deal” koji će svetlost dana ugledati krajem godine.

Artan Lili očekuje i bogata koncertna promocija koju će započeti 11. maja u Nišu, dok će 12. i 13. maja produžiti za Skoplje i Kumanovo. Festivalsku sezonu otvoriće 20. maja u Subotici, a već narednog dana sviraće na Beer Festu u Zagrebu. Takođe će učestvovati i 27. maja na Sea Star festivalu u Umagu.