-

NaslovnaVestiVesti iz regionaArsenal ujedinjen sa festivalima širom Evrope uprkos Korona virusu

Arsenal ujedinjen sa festivalima širom Evrope uprkos Korona virusu

Arsenal Fest pridružio se brojnim evropskim festivalima okupljenim oko Evropskog udruženja festivala – Yourope, koji su danas zajednički izrazili očekivanje da će njihovi festivali biti održani ovog leta, uprkos situaciji sa Korona virusom.

U saopštenju članova Yourope-a, naslovljenom „Festivali jedinstveni širom Evrope“, među kojima su pored Arsenala, Roskilde, Exit, Primavera Sound, Bilbao BBk Live, Metaldays, Open’er, Rock en Seine i brojni drugi, ističe se da će festivali „nastaviti da prate trenutnu globalnu zdravstvenu situaciju u narednim nedeljama, i zajednički će obavestiti o bilo kojim narednim odlukama“.

„Svi mi očekujemo da ćemo nastaviti sa svojim festivalima ovog leta. Ostajemo ujedinjeni u naporima da događaje učinimo bezbednim iskustvom za učesnike i svet spolja. Radi se o preuzimanju odgovornosti za događaje, i radi se o preuzimanju odgovornosti za industriju čiji smo deo“, kaže se u saopštenju.

Kako se naglašava, zbog trenutne ozbiljne situacije u festivalskoj industriji najviše trpe muzičari, promoteri i prostori, produkcije zvuka i svetla, kao i mnogi drugi manji učesnici, od kojih mnogi možda neće biti u stanju da se oporave ukoliko ne budu i ovog leta deo ovakvih festivala.

„Nastavljajući sa svojim festivalima ovog leta, možemo biti ključni deo u održanju naše industrije. Dugujemo zajednici, muzici, umetnosti i kulturi da preuzmemo odgovornost zajedno“, kaže se u saopštenju koje podržava Arsenal Fest, najavljen za 24, 25, 26. i 27. jun u Kragujevcu.

Ujedinjeni u međusobnom deljenju informacija i iskustava, Yourope festivali ističu da shvataju „trenutnu situaciju veoma ozbiljno“, i da će je i dalje pratiti „veoma pažljivo, sarađujući sa vlastima i hitnim službama, kako bi se osiguralo najbolje i najbezbednije okruženje za festivalsku zajednicu“.

Najnovije vesti

Izdvajamo