-

Armageddon poklonila za Noć veštica svoj EP

Heavy metal sastav iz Novog Sada, Armageddon objavio je na Halloween, svoj novi EP, Vampire Queen za online etiketu SMP Music koja deluje u sastavu Srpskog Metal Portala (SMP).

Na EP-u se, između ostalih, nalazi i potpuno nova pesma “Vampire Queen”, koja se može premijerno čuti i besplatno preuzmeti na SMP-u.

EP Vampire Queen sadrži tri live numere benda, koje su zabeležene tokom nastupa na Exit festivalu 2015. godine, ali i snimljenu naslovnu numeru kojom bend najavljuje dugo očekivani album.

Vampire Queen” je nastavak instrumentalne pesme “Mordor”. Nikada ranije ih nismo uvežbali i odsavirali zajedno, pošto bi takva cela pesma trajala skoro 10 minuta, pa da ne smorimo publiku dugim solažama. Zbog toga ovaj EP otvara specijlano vokalno izvođenje “Mordora”, na koje se odmah nadovezuje “Vampire Queen” i čim ih odslušate, shvatićete da su te dve pesme u stvari jedna celina! Treća je live verzija pesme “Sarabanda, Funeral March”, meni najdraža sa albuma Eternal Mystery Rediscovered, i na kraju, tu je live izvođenje hita “Eldorado”, kojim smo otvorili svoj nastup na Exitu 2015. Ovu verziju pesme “Eldorado” poklanjam eksluzivno SMP-u i ona neće biti na fizičkom nosaču zvuka, rekao je za SMP vođa
Armageddona, multiinstrumentalista Đorđe Letić.

U pesmama na Vampire Queen EP-u čujemo sedamnaest muzičara. Standardnoj postavi
benda pridružio se novi bubnjar Dejan Ćetković “Đubre”, koji je zamenio Taru Kerca, ali bendu se još priključuje i novi gitarista Nikola Malivuk, čije umeće čujemo u novoj numeri, a uskoro i na novom Armageddon albumu. Ekipa je pojačana i sa akustičnom podrškom iz ansambla V.I.T.R.I.O.L., te je još jednom jasno da je ovde reč o pozamašnom projektu, kao i da ništa slično u ovom trenutku ne postoji na srpskoj i regionalnoj metal sceni.

Armageddon je jedan od najstarijih aktivnih srpskih metal sastava. Bend je oformljen daleke 1987. godine i delo je multiinstrumentaliste Đorđa Letića koji je sarađivao sa mnogim bendovima na sceni, među kojima je najznačajniji Tornado. Tokom prethodne tri decenije, Letić je sa Armageddonom realizovao veliki broj izdanja svih vrsta (albumi, singlovi, kompilacije i koncertni snimci). Aktuelan je trostruki kompilacijski CD+DVD Triptych.

Grupa trenutno radi na novom albumu radnog naziva Inner Voices, koji bi trebao biti završen do kraja godine.

Detaljnije informacije kao i link za download Vampire Queen EP-a su:
http://bit.ly/armageddon_vampire_queen_2017
Armageddon – Vampire Queen Lyric video:

SMP Music je online izdavačka etiketa pokrenuta u septembru 2010. godine, kao projekat portala SMP. Sva izdanja ove etikete dostupna su za besplatno preuzimanje, a Vampire Queen EP je njeno 19. izdanje.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo