-

Architectonica objavila novu pesmu, a uskoro nas očekuje i album

ArchitectonicaSastav iz Zaječara Architectonica izdaće 31. Januara svoj šesti po redu album pod nazivom „Iniom Koda“.

Miks i produkciju je radio David Rajković dok je za mastering ponovo bio zadužen James Plotkin (Ennio Morricone, Hans Zimmer, Isis, Jesu, Consecration). I ovog puta novo izdanje donosi promenu u zvuku u odnosu na prethodne radove uz osveženje u vidu duvačkih i gudačkih instrumenata koji čine veliki deo svake pesme. Album generalno zvuči svedenije i intimnije u odnosu na bilo šta do sada od Architectonice. Kako i sam autor dalje objašnjava:

„Ovaj album je baziran na ideji dokumentarne i filmske muzike. Orkestracije čine bitan deo tog pravca i njihovo aranžiranje je svakako bio najzanimljiviji deo tokom komponovanja i definitivno otvara nove horizonte za bend.“

David je ujedno odsvirao skoro sve instrumente na albumu, ali je gostovalo i dosta muzičara. Pored dugogodišnje saradnje sa Dušanom Lilićem (Kortemy) na albumu gostuje i veoma cenjeni klavijaturista Derek Sherinian (Dream Theater, Planet X, Billy Idol, Alice Cooper) i to na najdužoj kompoziciji „Never Odd or Even“.

David objašnjava koncept albuma: „Sam naziv „Iniom Koda“ je dovoljno enigmatičan da nije moguće pronaći njegovo značenje na internetu, a neće ni biti potrebe za time jer samo značenje zavisi od slušalaca. To je ujedno i koncept čitavog albuma i moj način da probudim onaj osećaj koji sam lično imao otkrivajući novu muziku krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih kada su imaginacija i lični doživljaj u mnogim primerima bili jedini izvor informacija o nekom bendu jer demistifikacija umetnosti jednostavno nije bila prisutna u toj meri kao danas.“

Album čini sedam pesama i može se predstaviti u dva dela. Prvi deo čini šest kraćih pesama u duhu bendova Air i Pink Floyd dok drugi deo čini pesma u trajanju od skoro 24 minuta.

Prvi singl sa novog albuma možete preslušati preko sledećih linkova.

Najnovije vesti

Izdvajamo