-

Ana & The Changes predstavljaju pesmu „Tu“

Ana Ćurčin Dom Omladine Beograd Indirekt FestivalAna Ćurčin i njena grupa Ana & The Changes predstavljaju novu pesmu „Tu“, prvu koju je Ana napisala i otpevala na srpskom jeziku.

Singl „Tu“ dostupan je na svim relevantnim digitalnim platformama (Spotify, Deezer, Apple Music…) i bandcampu, a video u režiji Marine Uzelac pogledajte na zvaničnom YouTube kanalu Ana & The Changes.

„Pesma „Tu“ nastajala je ove zime i za mene je bila veliki kreativni oslonac tokom ovog posebno stresnog perioda u kome se nalazimo – iz osećanja otuđenosti, neizvesnosti i usamljenosti koje se toliko pojačalo u proteklih godinu i po dana. Istovremeno, ovo je pesma čežnje. Drago mi je što je i bend zavoleo „Tu“ i što smo uspeli da ostvarimo zvuk koji gradimo od prvih albuma, iako nismo svirali zajedno od oktobra 2019. godine, a pesmu smo stvarali tokom izolacije. Snimanje i postprodukciju maestralno je uradio Goran Antović, sa kojim sam uvek dovoljno opuštena i slobodna da i u studijskim okolnostima izrazim emociju i muzički pružim ono malo više nego što sam mislila da mogu,“ kaže Ana Ćurćin.

Roadtrip video za pesmu „Tu“ snimila je Marina Uzelac, a pratimo potragu za delićima života od Zagreba do Rijeke i to putujući preko Gorskog Kotara, Fužinskog jezera, nacionalnog parka Risnjak, Broda na Kupi, sela Razloge, Karlovaca…

„Moja ideja je bila da krojimo značenje u pozadini koja ne mora biti tačno definisana. Ali, kako se putovanje odvija, shvatamo da je u pitanju ženska priča: da susret s osobom na drugoj strani može da bude ljubav, ali da isto tako to može da bude i član porodice, prijatelj… Ovakvoj vizuelizaciji pomaže sama pesma i njene reči da svako treba da pronađe svoje tumačenje čežnje,“ smatra rediteljka Marina Uzelac.

Ana & The Changes na poziv Doma omladine Beograd nastupiće u Velikoj sali u petak 28. maja od 19h i to će biti prvi koncert benda od oktobra 2019. godine. Uz stare i nove Anine pesme i specijalnu gošću flautistkinju Milenu Jančurić premijerno će biti izvedena i pesma „Tu“.

Najnovije vesti

Izdvajamo