-

NaslovnaVestiVesti iz regionaAmy Winehouse dobija spomenik u Beogradu

Amy Winehouse dobija spomenik u Beogradu

Amy WinehouseGrad Beograd će raspisati međunarodni konkurs za idejno rešenje spomenika Amy Winehouse, koji bi trebalo da bude postavljen u Donjem gradu beogradske tvrđave, mestu gde je pevačica održala poslednji koncert, prenosi Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici podsetio da je britanska umetnica Amy Winehouse svoj poslednji koncert održala pre deset godina, 18. juna 2011. godine, na Kalemegdanu.

„Posle nešto više od mesec dana Amy je umrla. Beograd će raspisati međunarodni konkurs za idejno rešenje spomenika Amy Winehouse na mestu gde je održala poslednji koncert. Nadam se da će sledeće godine u ovo vreme Beograd imati modernu skulpturu na mestu gde je Amy održala poslednji koncert“, naveo je Vesić.

Da podsetimo Amy Winehouse je svetsku slavu stekla albumom „Back To Black„, koji je objavljen 2006, a s kojim je osvojila pet Gremija.

Poslednji nastup imala je u Beogradu, u junu 2011. godine. Haotični set na kojem je Winehouse mrmljala tekstove pesama i zaboravila imena članova benda vodio je do otkazivanja evropske turneje i bio je naznaka tragedije koja će uslediti.

Naime, pronađena je mrtva 23. jula 2011. u svom stanu u Londonu. Umrla je od trovanja alkoholom, a napustivši ovaj svet u 27. godini pridružila se „Klubu 27“ – grupi izuzetno talentovanih i uticajnih rok muzičara koji su umrli s 27 – Brajan Džons, Džimi Hendriks, Dženis Džoplin, Džim Morison, Kurt Kobejn i drugi.

Amy Winehouse osvojila je publiku, ali i muzičke kritičare širom sveta svojom autentičnom pojavom, karakterističnim glasom i neverovatnim talentom, ali pre svega iskrenošću koja je retko prisutna u današnjoj muzičkoj industriji.

Najnovije vesti

Izdvajamo