-

Alternativni rok bend Ego objavio je video spot za pesmu „Hypnotech“

Alternativni rok bend Ego objavio je video spot za pesmu „Hypnotech“ koja će se naći na njihovom debi albumu „Mechanisms“.

Za prvi singl sa budućeg izdanja, bend je odabrao pesmu „Hypnotech“, koja govori o tome kako se pojedinac snalazi u masi. „Ta masa često ima tendenciju da uguši pojedinca i pretvori ga u nešto sto nije, a sto se od njega očekuje da bude, da ga ’hipnotiše’ i uzme pod svoje“ objašnjava bend.

„Pesmu smo izabrali kao prvi singl jer je energična i živahna a opet blago psihodelična i s određenom dozom tenzije. Tu energiju smo i želeli da prenesemo na spot“ kaže bend i dodaje: „Igor Jovanović, koji je radio na spotu, je na sjajan način izneo vizuelni identitet pesme – u toku spota raste osećaj psihodelije i blagog nemira. Vizuelni efekti, svetla, ’glitchevi’ su u skladu sa porukom pesme – ’They try to hypnotize, to see who I am, to be who I am’“.

Pesma Hypnotech, kao i album „Mechanisms“, snimljena je u Devotion studiju u Beogradu, za šta je zadužen bio Marko Živanović. Mix je uradio Ivan Petrović a master John Davis ispred Metropolis Studios, London. Spot je snimio i režirao Igor Jovanović u saradnji sa MMD Studio Niš.

Najnovije vesti

Izdvajamo