-

NaslovnaVestiVesti iz regionaAljoša Šerić ima novu pjesmu jednostavnog naziva 'Glup'

Aljoša Šerić ima novu pjesmu jednostavnog naziva ‘Glup’

Nakon četiri uspješna studijska albuma grupe Ramirez, Aljoša Šerić izgradio je novi glazbeni identitet u aktualnom Pavelu s nova četiri studijska izdanja, a sada je, kako i sam kaže – u poznim godinama odlučio debitirati po treći put, ovaj put kao samostalni izvođač.

„Kako je Pavel na studijskom mirovanju do kraja 2019., kompulzivnost mi nije dala mira”, rekao je Aljoša napominjući da se radi o pjesmama kojima nije htio opterećivati bend i kvariti Pavelov prosjek.

„’Glup‘ je pjesma o ljudima koji vjeruju svemu što im internet proturi, a internet je uvijek u pravu. Nije mi jasno kako je postalo pomodno, pa čak i poželjno ne vjerovati znanosti – otuda i naziv pjesme“, rekao je Aljoša.

Spot koji se vjerno poklapa s Aljošinom porukom o nepovjerljivosti u internet, ekranizirao je Filip Filković Philatz, a sve je započelo idejom postavljanja Aljoše kao promatrača apsurda kojim smo okruženi.

Glazbu i tekst potpisuje Aljoša Šerić, a raskošni aranžman koji neminovno vraća u davne 70-te, uz Aljošu potisuje i odličan Jere Šešelja. Pjesma je snimljena u RSL studiju u Novom Mestu i Element studiju u Zagrebu, a mastering je djelo Luke Tralića Shota.