-

Alitor ima novu pesmu

Alitor
Foto: Milan Šurbatović

Domaći metal sastav Alitor, je putem svog zvaničnog youtube kanala objavio novi singl pod nazivom “Homo Ignoramus”. Ovo je četvrti singl sa njihovog novog albuma “II” koji će biti objavljen tokom ove godine.

Album će digitalno biti izdat od strane “Take It Or Leave It Records”, poznatog domaćeg izdavača, dok će izdavač diskova i ploča biti “Doc Gator Records” iz Nemačke.

Više detalja o temi i muzičkoj pozadini nove pesme, dobili smo od frontmena benda, Marka Todorovića: “Pesma „Homo Ignoramus“ je ispunjena negativnim emocijama, direktno prouzorkovanim neznanjem koje se utkalo u svaku poru našeg postojanja, kapitalizmom, lažima i zaverama sveta u kojem živimo. Čini se da je ovaj tekst apsolutno adekvatan za trenutnu situaciju, s obzirom da se nalazimo u sred veštački kreirane pandemije koja će se odraziti na svetsku ekonomiju i svakog pojedinca na ovoj zemlji. Pandemiju koja je samo još jedan stepenik na putu do totalne kontrole ljudskog roda i novog svetskog poretka.

Što se tiče muzičke pozadine, ova pesma je jedna od najduže prisutnih u “našem taboru”. Jedna od prvih verzija ove pesme je nastala jos davne 2014. godine. Aleksandar i Jovan potpisuju muziku, dok je aranžman odrađen od kompletnog benda, zajedno u saradnji sa našim bivšim gitaristom Igorom Marinićem.

“Plejada” riffova koja je prisutna u ovoj pesmi, verujem da će biti posebno interesantna kolegama muzičarima.”

Najnovije vesti

Izdvajamo