-

NaslovnaVestiVesti iz regionaAlbum prvijenac koprivničke Mycene u rujnu i na vinylu

Album prvijenac koprivničke Mycene u rujnu i na vinylu

Mycena

“Chapter 1.” album prvijenac Mycene objavljen je 19.7.2019. kroz digitalne platforma, a u rujnu će “Chapter 1.” biti dostupan i na vinilu. Album je spoj eksperimentalnog i vrlo slojevitog zvuka i pretočen kroz psihodeličnu rock formu. Album je dostupan i na svim stream/buy platformama (itunes, google play, amazon play, spotify, deezer itd.).

Mycena je instrumentalni kult, derivat raznih koprivničkih glazbenika spremnih na eksperimentalnu improvizaciju. Projekt ima vrlo labavu formu te je stoga i svako njihovo okupljanje jedinstveno glazbeno iskustvo. Trenutno ga čini pet glazbenika koji iskušavaju granice psihodelije kroz nešto žešći zvuk i glasnoću, a to su Aleksandar Vrhovec (synth, efekti), Marin Mitić (gitara), Pavle Bojanić (gitara), Karlo Cmrk (bass), Igor Vidaković (bubnjevi), a na albumu su im se pridružili i Koprivnički virtuoz na klaviru (piano, synth, rhodes) Marin Hraščanec i vrhunski saxofonist Luka Osrečak. Album je snimljen u svibnju ove godine, miks i mastering je radio Alex Scott u Americi, cover albuma su radili Aleksandar i Dragana Veselić.

Mycena je odsvirala svoj prvi koncert u ovoj formi u Koprivnici na 5. FUNK DAY festivalu (25.5.2019), a za jesen pripremaju koncertnu promociju albuma u Zagrebu. U planu je i festival eksperimentalne glazbe “Mycena Fest” na jesen na još nepoznatoj lokaciji.