-

Album „One, Two…Five!“ grupe Orthodox Celts reizdat na zelenom vinilu

One, Two…Five!_Orthodox Celts_zeleni vinil

Potpuno remasterizovano LP izdanje na zelenom vinilu „One, Two…Five!“ grupe Orthodox Celts objavljeno je u izdanju Mascoma.

„One, Two…Five!“ je album koji je prava prekretnica u stvaralaštvu grupe Orthodox Celts. Godina 2007, u kojoj je ovaj album inicijalno objavljen, je umnogome, sticajem različitih okolnosti, odredila budućnost, ali i sublimirala prvih 15 godina grupe, uostalom kao i sam album.

„Većinski autorski album, sa samo dve obrade, od kojih čak samo jedna iz kategorije “tradicionala”, je, konačno, pokazao zrelost svih koji su u ovo ostvarenje bili uključeni,“ kaže Aca Seltik (Aleksandar Petrović) frontmen benda.

Tekstualno, ovo je najličniji album na kome se Aca Seltik uhvatio u koštac sa najdubljim osećanjima i najosetljivijim temama u dotadašnjoj karijeri. „What’s Goin’ On?“ posvećena supruzi i „Your Song“ posvećena sinu, predstavljaju potpunu novinu u opusu Kelta, a izuzetno emotivnih momenata ne manjka ni u „Pain For Sale“. Album donosi i još jedan izuzetan autorski pečat Dejana Grujića koji je napisao većinu muzičkog sadržaja ovog albuma.

Koautorski tekstualni tandem (Aca Seltik i Dejan Grujić) iznedrio je buduće nezaobilazne koncertne favorite „Queen Of The Day“ i „Two Faces“, od kojih je ova druga bila i singl sa ovog albuma, kao i „The Sparrow Song“ koja otvara album. Tekstualni doprinos su koautorski dali i Dragana Ponjavić u pesmama „Native Ground“ i „Freedom Cry“, odnosno, Nenad Lazarević u pesmi „Can’t Say Another Prayer“.

Što se obrada tiče, tu je „Sarah“ grupe Thin Lizzy, okrenuta potpuno naglavačke, koja je od balade postala apsolutni hit za finale svake set liste, a koju je i lično odobrio i pohvalio Gary Moore. O pesmi „Fields Of Athenry“ ne treba dodatno trošiti reči: jedna od najpopularnijih „Rebel Songs“, stadionski favorit Seltikovih navijača, dobila je verziju koju je publika u Dablinu nazvala najboljom ikada snimljenom.

Orthodox Celts je celtic rok bend iz Srbije, osnovan 1992. kao prvi irski bend u Istočnoj Europi, tokom poslednjih 20 godina popularizuju irsku muziku i kulturu. Izvrsni nastupi, pozitivna atmosfera i zagarantovano odličan koncertni nastup, postupno su doveli njihovu vernu publiku do stvaranja vojske obožavatelja koja Kelte prate gde god da sviraju. Iza sebe imaju nekoliko turneja i brojnih koncerata širom Evrope.

Izdanje je dostupno u Mascomstore radnjama: Čumić, Galerija, Delta, Ušće kao i na sajtu mascom.rs.

Najnovije vesti

Izdvajamo