-

Album „I Glow“ Je Veux među najboljim domaćim izdanjima godine

Je Veux foto Vanja Vučinić
Foto: Vanja Vučinić

„I Glow“, debi Je Veux, u svega desetak dana od objave ulovio je fantastične recenzije i prvu titulu najboljeg hrvatskog albuma godine. Uoči nadolazećih domaćih glazbenih nagrada Željka Veverec ističe se tako kao jedna od najboljih autorica i izvođačica diskografske 2020.

Kraj godine rezerviran je za rekapitulaciju proteklih 12 mjeseci u kojima su, unatoč zastoju koncerata, glazbenici bili prilično aktivni s izdanjima. Prva lista najboljih domaćih albuma ona je Dop Magazina na čijem se vrhu našao „I Glow“, kako kolege ističu „izvrstan moderni plesni projekt Željke Veverec”. Sudeći po lavini fantastičnih kritika to bi mogla biti tek prva u nizu ljestvica na kojima će ovaj izuzetni materijal uloviti sam vrh.

Album „I Glow“, debitantsko izdanje Je Veux, objavljen je 25. studenog. Predstavila su ga četiri sjajna singla, „Girlfriend“, „Beautiful“, „Dance To Forget“ te aktualni „Lovable“.

Uz Željku Veverec, kao autoricu i pjevačicu, koja se prihvatila i gitare, na albumu je i njezina iskušana ekipa – Toni Starešinić na klavijaturama, Đuro Dobranić za bubnjevima i Igor Dorotić na trubi. Od glazbenih gostiju pridužili su joj se Matej Milošev na violončelu, Dean Melki na violini, Hrvoje Nikšić koji potpisuje efekte dok je za dodatnu elektroniku i efekte zaslužan Janko Novoselić.

Album je sniman u Monitor studiju Allana Schmitbauera, Kramasonik studiju Hrvoja Nikšića i Lemon studiu Srđana Sekulovića Skansija. Master albuma je napravio Petar Dundov, za mix je zaslužan Janko Novoselić, koji zajedno s Tonijem Starešinićem potpisuje produkciju albuma.

Najnovije vesti

Izdvajamo