-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Akademia Music Awards: "Elegia Balcanica" najbolji metal album 2014. godine

Akademia Music Awards: “Elegia Balcanica” najbolji metal album 2014. godine

Danilo Ašanin
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Čoveka u stalnoj potrazi za novim muzičkim žanrovima i bendovima vrednim slušanja. Moto: Play the game.. but don't let the game play you!

Alogia_BRSmederevski metal bend Alogia dobio je priznanje za najbolji metal/hardcore albuma iz 2014. godine za svoje najskorije izdanje pod nazivom “Elegia Balcanica“.

elegia-balcanicaPo odluci stručnog žirija Akademia Music Awards, ovaj album je pored samog priznanja dobio i promotivnu kampanju po svetskim radio stanicama, kao i šansu da nastupi na brojnim festivalima svetskog glasa. Prema rečima žirija, muzički kvalitet ovog albuma definisan je kao uzbudljivo muzičko putovanje, koje ostavlja bez daha.

Album je izdat u okviru produkcijske kuće Miner Recordings. Alogia je, podsećamo, u Rimu nedavno dobila i “Guarana Golden Award”. Pored učesća na “Elettrika Roma Guitar” festivalu u Italiji, grupa je nastupala i na muzičkim manifestacijama kao što su “Poline Rock” u Bugarskoj i slovenački “Metal days”. Trenutnu postavu benda čine Nikola Mijić (vokal), Miroslav i Srđan Branković (gitare) i Srđan Golubica (bubnjevi).

U nastavku možete preslušati pesmu “Elegia Balcanica” sa istoimenog albuma: