-

NaslovnaVestiVesti iz regionaAdastra objavila video spot "Tanki zid" protiv nasilja nad ženama

Adastra objavila video spot „Tanki zid“ protiv nasilja nad ženama

Grupa Adastra je objavila novi video spot „Tanki zid“, angažiranu pjesmu s kojom želi podići svijest o rastućem broju kaznenih djela nasilja nad ženama. Posvećen je svim ženama žrvama nasilja.

U Hrvatskoj je u 2020. godini u kaznenim djelima nasilja u obitelji ili među bliskim ukupno stradalo 5.960 osoba. Od ukupnog broja stradalih žrtava (5.960), 4.506 su žene. 23,7% više nego 2019. godine. 14 žena je izgubilo život.

Autori glazbe i stihova su Jeronim S. Marić i Zoran Brajević. Autor spota Jeronim S. Marić kaže: „Htjeli smo ovim spotom ukazati ljudima da je zabilježen velik porast nasilja nad ženama te da nasilnike ne smijemo tolerirati. Pjesma je inspirirana stvarnim događajima koje smo Zoki i ja, a i mnogi naši sugrađani doživjeli. Odabrali smo upravo datum 22.9.2021. da bismo obilježili Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama“. 

U spotu su glumili Ana Lončarić, Vladimir Jevicki i Mihael Novosel. Spot i pjesma su snimljeni u Alom studiju u Zagrebu. Tonsku i video produkciju potpisuje Jeronim Szabolcs Marić. Vokal, gitare, bas gitara, klavijature i aranžman: Jeronim Szabolcs Marić Bubnjevi i aranžman: Dinko Lupis. Copyright Croatia Records.

Najnovije vesti

Izdvajamo