-

NaslovnaVestiVesti iz regiona"Above the Regular Crowd" novi singl grupe She Brought Me Gasoline

„Above the Regular Crowd“ novi singl grupe She Brought Me Gasoline

She Brought Me Gasoline

Nakon prošlogodišnjeg debut albuma, zagrebački americana/blues bend She Brought Me Gasoline je objavio prvi singl s novog studijskog albuma koji se očekuje u prvom mjesecu 2022. godine.

Singl „Above the Regular Crowd“ se tematski bavi averzijom prema onome u što današnje društvo izrasta. Kako tema i nalaže, She Brought Me Gasoline s prvim singlom dolaze vjerojatno u dosad najžešćem izdanju, negdje na tragu singla „Sometimes Trouble Comes“ iz 2018. godine. Spot je snimljen u „Srebrnoj strijeli“, nekadašnjem ponosu željeznice, a obilježen je dekadencijom i apokaliptičnom atmosferom.

Iako je nastajala u recentnim okolnostima, pjesma nije povezana s pandemijom, već se bavi procesom dehumanizacije koji je ranije započeo. Veći dio novog albuma se zapravo bavi navedenom temom te je u tom smislu isprepleten s prethodnim albumom „On Values and Trash“ na kojem se još promatralo kako skrenuti pozornost na prave vrijednosti.

Pjesma je snimljena u adaptiranom studiju u jednoj vikendici na rubu šume pored Varaždina, gdje je snimljen i pretežiti dio nadolazećeg albuma. Produkciju i spot potpisuju članovi benda, a singl je dostupan na svim važnijim digitalnim platformama.

Novi album donosi 11 novih autorskih pjesama koje se stilski mogu opisati kao mješavina americane, bluesa i countryja. Od algoritamske regulacije do malog bosanskog zaboravljenog gradića, punog srebra i željeza. Od zamršenih obiteljskih odnosa do ljubavi koja odolijeva svim težinama……teme su na kojima su inspirirane pjesme novog albuma.

Inače, She Brought Me Gasoline se na sceni pojavljuju 2016. godine s duplim singlom „Pathway/Soul Made in China“, koji je privukao interes domaćih i stranih kritičara, a britanski portal Maximum Volume Music ih je tim povodom izabrao za bend dana. Prošle godine su za talijanski Go Country Records objavili debut album „On Values and Trash“ kojeg je nekoliko glazbenih portala uvrstilo na svoje liste najboljih albuma u 2020. godini.

Najnovije vesti

Izdvajamo