-

NaslovnaVestiVesti iz regionaAb Re ima novi animirani video spot za numeru "Ne Da Dobude"

Ab Re ima novi animirani video spot za numeru “Ne Da Dobude”

AB RE LIVE Ab Re još jednom, u skladu sa maksimom “najmanje dvosmisleno” izlazi u javnost sa trećim animiranim spotom sa albuma “More Napeto”, ovoga puta za pesmu neobičnog naslova “Ne Da Dobude“.
Ako ste na vašem plejeru držali uključeno dugme “shufle” možda vam je do sada promakla pesma na rednom broju jedan sa albuma prvenca benda AB RE. Sada ćete je sigurno zapamtiti jer je dobila animiranu ekranizaciju.
Omnibusni četvorominutni video, izrađen u različitim tehnikama 2D animacije šarmira duhovitim dosetkama, jednostavnošću crteža a nadasve radnjom koja mesto za svoje dešavanje nalazi svugde, od dnevne sobe do medjugalaktičkog prostora.

Udaljene prostore lako povezuje osnovni motiv “Ne Da Dobude“– arhaična izreka koja označava “prokletsvo nedostatka”. Nedostatak može biti objektivan ili ispoljen kao frustracija usled nemogućnosti zadovoljenja neke (najčešće materijalne) potrebe. Stavljanje ljudskih priča u kosmički prostor ukazuje na univerzalnost, sveprisutnost i večnost problema kojim se pesma i video bave.
Scenario i storyboard za animirani film su napravili članovi benda, kako uz smeh kažu “…jedne večeri, u vreme pre nego što je zemlja postala ravna, za stolom kafane Hercegovina uz kolenicu i pivo…” Ideja je bila da se za izradu spota angažuje veći broj animatora koji bi dobili priliku da ekranizuju kratke priče, delove spota – što je podržao festival Dev9t u svom izdanju 2019. godine organizovanjem radionice za izradu animiranog muzičkog videa.

Animiranje i montaža kratkih priča je trajala više od godinu dana, a autorski rad potpisuje “GAN”- grupa animatora eksluzivno okupljena oko ovog projekta.

Najnovije vesti

Izdvajamo