-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona 7. rođendan Balkanrocka: Hvala na poverenju!

7. rođendan Balkanrocka: Hvala na poverenju!

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Pre tačno sedam godina, forum koji je okupljao ljubitelje tvrđeg zvuka prerastao je u internet portal koji od tada dela pod imenom Balkanrock.

Ostalo je svega nekoliko dana do kraja godine, te dok slavimo rođendan iskoristićemo prilike da svima vama koji nas čitate poželimo uspešnu i srećnu 2014. godinu kao i da se lepo provedete za vreme praznika, po mogućstvu čitajući naš sajt.

2013. godina je bila najuspešnija do sada. Počeli smo je titulom najboljeg sajta u kulturi u izboru čitalaca Popboks magazina, a od kada je taj magazin ugašen preuzeli smo odgovornost da redovno nudimo kvalitetne sadržaje kojima nastavljamo da opravdavamo tu titulu. Konstantan rast posete iz meseca u mesec nam je indikator da smo na dobrom putu i stoga vam se zahvaljujemo na poverenju.

Brojčano smo sve jači, pa tako redakciju sajta trenutno čini 50 osoba koje svakodnevno kroje tekstove po vašoj meri. Pojačali smo dopisništva u Nišu, Beogradu i Zagrebu, a spremni smo da se proširimo i dalje, i podsećamo vas da se i vi možete uključiti i postati naš saradnik popunjavanjem prijave OVDE.

Pristupačnost sajtu i njegovu preglednost dugujemo Radomiru Perišiću koji nam je ove godine podario potpuno svež dizajn sajta na kome ćemo nastaviti da radimo i u 2014. godini ne bi li vam pored dobrih tekstova omogućili i njegovo što prijatnije čitanje.

Broj tekstova koji smo u 2013. godini objavili je ogroman. Izveštavali smo sa oko 150 koncerata iz celog regiona. Neki od njih su Roger Waters, Rammstein, Depeche Mode, EXIT festival, Nišville, Scorpions, Madball, Nick Cave, Peter Gabriel, Sofia Rocks, The National, Jamiroquai, Whitesnake, Belgrade Calling, Bon Jovi, Dinosaur Jr,  i nebrojeno mnogo koncerata domaćih bendova. A u narednoj godini za vas izveštavamo sa Nine Inch Nails, Deep Purple, The Black Keys, EXITa, Nišvilla, Napalm Death i Hatebreed, Aerosmitha…

Imali smo i zanimljive sagovornike, poput Courtney Taylora-Taylora (Dandy Warhols), Jasona Newsteda, Rona Thala (Guns N Roses), Darka Rundeka, Ramba Amadeusa, Koje, Marčela, Nikole Vranjkovića, trojca Bad Copy, Kojota, Briana Rašića, Damira Urbana i drugih. Čak su muzičari i sami pisali, kao gosti naše nove rubrike „Šta muzičari slušaju“.

Dajana Lerić ove godine je započela mesečnu kolumnu „Kratki rezovi“ u kojoj predstavlja najbolje singlove iz prethodnog meseca, a tu su i mnoge zanimljive liste poput najvećih Rokenrol pesnika, muzičara sa kojima bi voleli da popijemo pivo, najboljih animiranih spotova; Dejan Dinić i Goran Mladenović počeli su i sa predstavljanjem najboljih metal izdanja (metalni oktobar, metalni novembar). Pregršt tekstova je tu, i ukoliko ste neki propustili uvek možete pretražiti našu bazu na www.balkanrock.com. Kako bi uvek bili u toku sa našim novostima možete nas pronaći na Facebooku ili Twitteru.

Specijalna izdanja: