-

NaslovnaVestiTom Morello prvi "autsajder" koji je čuo novi album Tool-a

Tom Morello prvi „autsajder“ koji je čuo novi album Tool-a

Foto: Filip Bušić (Sound Report)

Nekadašnji gitarista benda Rage Against The Machine, Tom Morello, podelio je na svom Instagram profilu fotografiju sa ćlanovima legendarnog američkog benda Tool, uz opis:

“ Imao sam tu čast da budem prvi „autsajder“ koji je odslušao novi album Tool-a danas. To su još uvek instrumentali, ali zvučali su epski, veličanstveno. simfonično, brutalno, prelepo, sa elementima tribal muzike, misteriozno, duboko, seksi i skroz u fazonu Tool-a. Zaista sjajno. Jedva čekam da čujem završen album.“

Da podsetimo, fanovi Tool-a već predugo očekuju novo izdanje, a bend je tako vešto igrao igru toplo-hladno sa njima, da bi konačno odredili 2018. kao godinu za novi album.

Bubnjar Danny Carey rekao je za Loudwire da album sigurno izlazi 2018. „Ako sve bude išlo po planu, album će biti na policama u prvoj polovini godine, ali tačan datum zaista ne mogu da vam kažem.“, izjavio je Carey.

Frontmen Maynard James Keenan nije ni potvrdio ni opovrgnuo tvrdnje o izlasku albuma, već je, u svom stilu, novinaru „odgovorio“ podrigom.

Januara Keenan je govorio nešto malo o novom albumu, te je prokomentarisao da su članovi bili neodlučni pa odatle toliko razvlačenje čitave priče i samog snimanja i izbacivanja albuma.

Tool-ov medijski predstavnik je izjavio da ne postoji konkretan datum objavljivanja, ali da je jedno sigurno – 2018. Tool će imati nastup kao jedan od hedlajnera na Rock On the Range muzičkom festivalu u Columbusu, Ohio.