-

Young Fathers najavili album spotom za „I Saw“

Škotski eksperimentalni hip hop / indietronica kolektiv Young Fathers, čuveni po svom albumu Cocoa Sugar iz 2018., najavili su novi album pod nazivom Heavy Heavy, koji će izaći početkom sledeće godine za kultni lejbl Ninja Tune. Album će takođe biti ispraćen turnejom po Velikoj Britaniji i ostatku Evrope.

Snimljen u podrumskom studiju od strane Kayusa Bankolea, Grahama Hastingsa i Alloysiousa Massaquoia, album, inače produciran bez ikakve spoljašenje pomoći, takođe je najavljen intrigantnom izjavom. Naime, na svom Instagram profilu, novo izdanje su opisali kao „kada ti je stomak pun, i gledaš kako se spušta suton negde gde je vrelo, ruralno i močvarno. Zemlja je i dalje vrela. Ritam započinje, nabija se na bubanj. Nastaviće se do kasno…“

O novoj, sirovoj garažnoj gospel singlici s albuma, „I Saw“, rekli su sledeće: „To je veliki siledžija kojem se g*vna slivaju niz nogu, i dalje našepuren. Baš kao pamflet dostavljen na tvoja vrata, koji krivi establišment i migrante za sve što je pošlo po zlu. Smrad dugo mrtve imperije koji se vuče, psihološki udarac čekićem u tvoju glavu na svakom koraku. Zabluda“.

Da li će album zaista zvučati toliko abrazivno i tuđe slušaoci će moći da se uvere 3. februara, na svim striming servisima i za sada potvrđenom vinilu.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo