-

Yngwie Malmsteen otkrio da je pucao iz pištolja u studiju kako bi doprineo zvuku na albumu

Yngwie Malmsteen Arsenal Fest Kragujevac Knežev Arsenal fotografije slike galerija reportaža

U nedavnom intervjuu za Guitar World Yngwie Malmsteen je otkrio ekskluzivne detalje o svom aktuelnom albumu. Slavni gitarista je rekao kako je koristio zvuke pucnja iz pištolja na pojedinim pesmama na ploči.

Aktuelno, 22. studijsko izdanje, Parabellum, Malmsteen je objavio krajem jula ove godine. Album je prošao zapaženo kod brojnih fanova širom sveta dok su ga neki muzički kritičari okarakterisali kao najbolje produciranog u 2021. godini.

Dodatno, gitarista je ugrabio priliku da pokuša da puca iz pištolja tokom snimanja ploče što je želeo da uradi još davnih dana dok je radio na svom trećem studijskom albumu Trilogy. Ipak, nije bio u mogućnosti da to odradi tada jer ondašnji mikrofoni nisu mogli to da podnesu i zvuci su bili nejasni.

Malmsteen je otkrio da je želeo da to pokuša još jednom i ovog puta uspeo je da snimi zvukove pucajući pištoljem Bereta 92 u studiju. On je koristio ove zvuke na početku pesme „Relentless Fury“, u sredini numere „Wolves at the Door“ zajedno sa pesmom „Sea of Tranquility“.

Najnovije vesti

Izdvajamo