-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Yngwie Malmsteen najavio novi album

Yngwie Malmsteen najavio novi album

Yngwie MalmsteenŠvedski muzičar i virtuoz na gitari, Ingvi Malmstin (Yngwie Malmsteen), obradom čuvenog hita grupe Beatles, While My Guitar Gently Weeps, najavio je svoj novi album pod nazivom “Blue Lightning”, čije izdavanje se očekuje 29. marta.

Album, pored četiri autorske pesme, čiju muziku i tekst potpisuje Malmstin, sadrži obrade čuvenih rok klasika, pa se na njemu, između ostalih, mogu čuti “Smoke on the Water” i  “Demon’ s Eye” grupe Deep Purple, Kleptonov “Forever Man“, “Jumping Jack Flash” grupe Rolling Stones, kao i Hendriksov “Purple Haze“, naravno u novom, svežem i prepoznatljivom stilu koji neguje ovaj umetnik.

Pored toga što predstavlja svojevrsni omaž rok klasicima, album je specifičan i po tome što ga je producirao sam Malmstin.

Kako se navodi na njegovom zvaničnom sajtu,  rad u studiju, trajao je deset meseci, ali sa čestim prekidima zbog turneje koja je tekla paralelno sa snimanjem albuma. “Kombinacija živih nastupa i rada u studiju, učinila je da album bude svež”, naveo je muzičar.

Album “Blue Lightning” sadrži sledeće numere:

1. Blue Lightning
2. Foxy Lady
3. Demon’ s Eye
4. 1911 Strut5. Blue Jean Blues
6. Purple Haze
7. While My Guitar Gently Weeps
8. Sun’s Up Top’s Down9. Peace, Please
10. Paint it Black
11. Smoke on the Water
12. Forever Man
13. Little Miss Lover (bonus track)
14. Jumping Jack Flash (bonus track)