-

Wu – Tang Clan dobio kvart sa svojim imenom u New Yorku

Wu Tang Sea StarWu-Tang Clan su najveća hip-hop grupa svih vremena, a to su potvrdile i gradske vlasti u New Yorku, koji su im odali počast kakva se rijetko viđa. Tako je cijeli jedan kvart nazvan upravo po ovom bendu.

Nekoliko ulica koje čine Park Hill, četvrt njujorškog Staten Island-a, jednog od pet djelova ove metropole, od sada službeno nose ime „Wu-Tang District“, u čast jedne od najvećih grupa u povijesti glazbe, a koji potječu baš iz tog kvarta. Svečana ceremonija dogodila se nakon što je gradsko vijeće New Yorka u prosincu, jednoglasno odlučilo da ovi hip hop velikani zaslužuju svoju ulicu zbog svog doprinosa lokalnoj zajednici, ali se ta odluka do danas pretvorila u to da Wu-Tang Clan nakon 40 milijuna prodanih albuma, niza nagrada i vlastite robne marke, danas imaju i svoj kvart u najpoznatijem gradu.

Ceremoniji je prisustvovalo i nekoliko gradskih vijećnika uz članove Wu-Tang Clana: „Ovo je sjajan dan i drago mi je da imamo mogućnost odati počast našim lokalnim herojima, mladim ljudima koji su stavili Staten Island na internacionalnu mapu” – izjavila je medijima gradska vijećnica Debbie Rose i dodala – „Suočeni s brojnim preprekama, oni su se pokazali, ne samo kao vrhunski rap i hip hop izvođači, već i kao inspiracija brojnim svjetskim glazbenicima i pravcima na koje su utjecali“.

Veliki Wu-Tang Clan potvrdili su početkom travnja dolazak na Sea Star Festival i to u sklopu velike svjetske turneje kojom obilježavaju 25 godina od izlaska možda i najutjecajnijeg rap albuma – „Enter the Wu-Tang (36 Chambers)“. Njihov nastup na Addiko Tesla pozornici u subotu 25. svibnja bit će ekskluzivan za cijelu centralnu, južnu i istočnu Europu. Wu-Tang Clan predvodi zvjezdani lineup moćnog trećeg Sea Star koji se od 24.do 25. svibnja u Umagu. U lagunu Stella Maris dolaze i vodeći elektronski izvođači današnjice Sven Vath i Nina Kraviz, britanska trap-jazz senzacija IAMDDB, globalni hitmaker Mahmut Orhan, techno zvijezde nove generacije Ilario Alicante i Enrico Sangiuliani, vrh regionalne glazbene scene koju predvode Bajaga i Instruktori, Hladno pivo, Vojko V, Krankšvester, Marko Nastić, Petar Dundov, Fox, High5, Nola i mnogi drugi.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo