-

Weezer posvetili novi singl pravim junacima

Weezer

Weezer su predstavili novu pjesmu „Hero“, prvi glazbeni uradak benda nakon prošlogodišnjeg radio hita „End Of The Game“. „Hero“ ujedno najavljuje novi album sastava naslova „Van Weezer“, koji je prvotno najavljivan za objavu u svibnju 2020., no trenutno se iščekuje potvrda novog datuma.

U čast pravih junaka, bend se udružio s američkom tvrtkom Postmates koja nudi lokalnu dostavu obroka zdravstvenim radnicima na prvoj crti obrane od COVID-19 te su prilikom objave singla i pratećeg video spota osigurali obroke za medicinsko osoblje bolnice u Los Angelesu. Pjesmu možete poslušati putem digitalnih platformi Deezer i Apple Music.

Četrnaesti studijski album “Van Weezer” producirala je Suzy Shinn (Panic! At The Disco, Fall Out Boy). Inspiraciju za novi album Weezer su pronašli u najstarijim korijenima svoje glazbe – u metalu. Kakve veze ima metal s Weezerom, pitate se? U svojim ranim danima članovi sastava bili su veliki obožavatelji žanra – Rivers je bio obožavatelj sastava KISS, Brian Black Sabbatha, Pat je obožavao Van Halen i Rush, a Scott je volio sastave Slayer i Metallica. Metal glazbe Weezer su se dotakli na hvaljenom albumu „Maladroit“ iz 2002., a s albumom Van Weezer sastav je spreman zvučnu sliku tog izdanja odvesti nekoliko koraka dalje. Kako otkrivaju, na ideju su došli nakon brojnih koncerata tijekom kojih se ljubav prema žestokim rifovima znala pokazati u žaru svirke, a publika je i najmanje naznake ovih glazbenih eskapada nagrađivala burnim odobravanjem.

U 26 godina karijere Weezer su prodali preko 35 milijuna nosača zvuka, a njihovim opusom posebno su zablistali hitovi poput “Buddy Holly”, “Undone (The Sweater Song)”, “Say It Ain’t So”, “El Scorcho”, “Hash Pipe”, “Island In The Sun”, “Beverly Hills” i “Pork and Beans“, da spomenemo tek neke.

Najnovije vesti

Izdvajamo