-

Ville Valo (ex-H.I.M.) najavio debi album

Ville Valo, neonnoir

Sve fanove alternative/gothic rock benda H.I.M., koji nije aktivan od 2017. godine, a naročito omiljenog frontmena Ville Valoa, nedavno je dočekala lepa vest u vidu najave albuma njegovog solo-projekta, VV. Album će nositi naziv Neon noir, i izaći će pod etiketom UMG/Spinefarm 13. januara sledeće godine.

Da podsetimo, Valov poslednji angažman, ne računajući EP od pre dve godine, bio je sa žanrovski potpuno raznorodnim finskim surf rock/rautalanka sastavom, The Agents, te je povratak ovakvog prenaglašeno sentimentalnog gothic zvuka itekako prijatan podsetnik na sredinu 2000-ih, kada je njegov bivši bend bio u punoj snazi.

Dokazujući još jednom da je sjajan vokalni raspon sa debija „Greatest Lovesongs Vol. 666“ već odavno stvar prošlosti, singlovi za pesme „Loveletting“ i „Echolocate Your Love“ prate šablon, sličan onom na albumu „Dark Light“ iz 2005. godine, očigledno ciljajući na širu publiku. Živo izvođenje ovih, i drugih pesama sa albuma, fanovi mogu da čuju na nadolazećoj turneji, koja počinje u januaru u Evropi, i završava u SAD, početkom maja.

Pre-order raznih verzija fizičkog izdanja dostupan je na zvaničnom sajtu projekta, a digitalna verzija će se naći na svim važnijim striming servisima.

Spisak pesama:

1. Echolocate Your Love
2. Run Away From the Sun
3. Neon Noir
4. Loveletting
5. The Foreverlost
6. Baby Lacrimarium
7. Salute the Sanguine
8. In Trenodia
9. Heartful of Ghosts
10. Saturnine Saturnalia
11. Zener Solitaire
12. Vertigo Eyes

Najnovije vesti

Izdvajamo