fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Veliki povratak benda The Avalanches

Veliki povratak benda The Avalanches

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

avalanches

Nakon šesnaestogodišnje pauze od cenjenog i nagrađivanog albuma “Since I Left You (2000)”, bend The Avalanches najavio je nov album “Wildflower” koji će biti objavljen 8. jula za XL Recordings.

Prva pesma sa albuma pod nazivom “Frankie Sinatra” je inspirisana zaraznim, starim karnevalskim zvukom. Robbie Chateru i Tony Di Blasiju pridružili su se Danny Brown i MF Doom sa vokalima a pesma ima i delove legendarnih tradicionalnih zapisa u izvođenju pevača kalipso pesama Wilmoth Houdinija kao i melodije čuvenog kompozitorskog tandema Rodgers & Hammerstein.

Video su režirali Fleur & Manu (Drake, A$AP Rocky, M83, Movement, Canyons, Skrillex), sniman je u luci New Orleansa a prati avanture lokalnog stanovništa na vašaru nakon slučajnog konzumiranja halucinogenih droga i gubitka kontrole sa stvarnošću.

U godinama posle objavljivanja “Since I Left You”, ovaj album je zadržao retko viđenu vernost uticavši na veliki broj producenata u rastućoj industriji digitalne muzike. The Avalanches su postali deo folklora sa čestim glasinama na temu pojavljivanja novog albuma.

“Ono što nas je držalo dok smo snimali album je uverenje da je svakodnevno bavljenje muzikom životna sila – životna energija. Slušanje određene pesme određenog jutra može vam promeniti dan; može učiniti da svet izgleda drugačije, menjajući način primanja svetlosti kroz atmosferu tokom celog dana. Doslovno može vam promeniti boje i utisak o vašem svetu.”, rekao je Robbie Chater.