-

NaslovnaVestiVesti iz sveta„Uvek sam bio veran Judasima“, priznaje K.K.Downing

„Uvek sam bio veran Judasima“, priznaje K.K.Downing

Prošla je čitava decenija otkada K.K.Downing više nije član grupe Judas Priest, ali se priče o razlozima odlaska ne stišavaju i stare rane deluju nezalečeno. Nedavno je slavni gitarista priznao kako tokom rada sa njima, dužeg od četiri decenije, nije čak ni pomišljao na „izlete“, odnosno, muzičke projekte koji ne bi imali veze sa njegovim matičnim bendom:

Bio je to celi moj život, uvek sam želeo jedino da budem deo Judas Priesta. Bio sam im odan. Nisam napuštao grupu kao Glenn (Tipton) i Rob (Halford), svirao sa drugim muzičarima, osnovao svoju web-prodavnicu i prodavao majice, ništa slično. Bio sam u potpunosti posvećen bendu. Zato što sam imao jake muzičke ideje, želeo sam da ih upotrebim u Judasima. Isto je trebalo da učine Glenn i Rob. Takvo je barem moje mišljenje. Materijal koji sam upravo producirao za novi album KK’s Priesta lako je mogao pripasti Judasima – Rob misli drugačije, želeo je sopstveni jak materijal isključivo za sebe. Zbog toga svih ovih godina i govorim da sam ja bio taj verni član. Nesebično sam delio svoj autorski rad sa njima.

Napustivši Judas Priest, Downing se pozvao na konflikte unutar benda, loše menadžerske odluke i pad kvaliteta izvođenja. Zamenio ga je gotovo trideset godina mlađi Richie Faulkner.  Gitarista je 2018. otkrio kako je svojevremeno, odlučivši da napusti grupu, kolegama poslao dva pisma ostavke: prvo u dostojanstvenom, drugo u znatno više frustriranom tonu. Danas veruje kako je upravo potonje odigralo ključnu ulogu u tome što nije pozvan natrag posle Tiptonove odluke da se penzioniše od turneja.

K.K. Downing trenutno promoviše „Sermons of the Sinner“, predstojeći debi album sastava KK’s Priest koji je oformio sa bivšim pevačem Judasa Timom „Ripperom“ Owensom. Tu su još i gitarista A.J.Mills, bubnjar Sean Elg i basista Tony Newton.

Sa albuma koji izlazi 20. avgusta već su objavljena dva singla. K.K. je pre tri godine objavio i autobiografiju pod naslovom „Heavy Duty: Days and Nights in Judas Priest“.

Najnovije vesti

Izdvajamo