-

NaslovnaVestiVesti iz svetaUskoro dokumentarac o Ronnie James Dio-u

Uskoro dokumentarac o Ronnie James Dio-u

Wendy Dio, supruga i dugogodišnji menadžer Ronnieja Jamesa Dio, razgovarala je s The Metal Voice o svojim planovima za produkciju dokumentarnog filma koji će Dioovu karijeru od ranih dana pratiti s njegovim završnim projektom Heaven and Hell.

U novom intervjuu Wendy otkriva svoj cilj o objavi dokumentarnog filma koji govori o legendarnom pjevaču Ronnie James Dio-u čija je karijera trajala punih 50 godina.
Snimanje filma počelo je prošle sedmice, a basista Black Sabbatha Geezer Butler dao je prvi intervju u ovom projektu. ”Krenuli smo sa Geezer Butlerom, koji je očito najbolji prijatelj iz Black Sabbatha”-kaže Wendy.

”Imam toliko snimaka – stvari koje ljudi nikad nisu vidjeli. Imam neke Super 8 stvari. Pronašla sam veliku kutiju sa stvarima iz njegova djetinjstva, iz Rainbow dana…”

Wendy je otkrila i demo snimke: ”To su počeci pjesama, pjesme koje nisu dovršene ili su odbačene”- opisala je. Wyn Davis je rekao: ” Ovo je riznica blaga”.

Na pitanje o biografiji Ronnie James Dio-a Wendy je za sad isključila tu ideju.
”Ne, ne želim raditi biografiju. Niko ne bi mogao glumiti Ronnieja. Voljela mi napraviti izravan dokumentarac o životu Ronnie James Dio-a.