fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Universal Music Group formira "Fond promene"

Universal Music Group formira “Fond promene”

Universal Music Group

Kompanija Universal Music Group objavila je formiranje Radne grupe za značajnu promenu (TFMC)” i propratni Fond promene” u iznosu od 25 miliona dolara, navodi Rolling Stone.

Problemi na koje ciljamo nisu novi i zaista nemaju jednostavna rešenja, ali smo posvećeni borbi za pravu, trajnu promenu. UMG je posvetio resurse i opunomoćio nas da oformimo radnu grupu koja će biti kako resurs, tako i saveznik našoj unutrašnjoj i spoljašnjoj zajednici”, saopštili su načelnici radne grupe.

Radna grupa za značajnu promenu je stvorena kao pokretačka sila aktuelne borbe za jednakost, pravdu i inkluziju. Naša dužnost je da nadziremo posvećenost kompanije u adresiranju i promovisanju tolerancije, jednakosti i uklanjanja predrasuda unutar samog UMG-a, muzičke zajednice i sveta uopšte. Naša je misija da identifikujemo propuste i nedostatke i da osnažimo plan UMG-a novim inicijativama – I sve je u opticaju.”

Do sada, prvi niz beneficija je već upućen pokretima Black Girl Ventures, Black Lives Matter, Black Mental Health Alliance, fondaciji Colin Kaepernick, Color of Change, Equal Justice Initiative, National Association of Black Journalists, Silence the Shame, Sicke Cell Disease Foundaton of California, The Bail Project i When We All Vote.

Znamo da naša zajednica, kolege, izvođači i partneri pate. Osetimo to i živimo to, ali smo takođe puni energije da se borimo za promenu. Upućujemo vam poziv da ukrstite ruke sa nama – želimo da čujemo vaš glas. Sada je vreme da se čuje vaš glas!”