fbpx

-

Naslovna Izdvajamo UNICEF pokrenuo #Imagine kampanju u čast Johnu Lennonu

UNICEF pokrenuo #Imagine kampanju u čast Johnu Lennonu

Danilo Ašanin
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Čoveka u stalnoj potrazi za novim muzičkim žanrovima i bendovima vrednim slušanja. Moto: Play the game.. but don't let the game play you!

JohnLennonDečiji fond Ujedinjenih nacija, poznatiji kao UNICEF, pokrenuo je internacionalnu kampanju pod nazivom “Imagine“, u čast Johnu Lennonu, preminulom članu popularnih The Beatlesa.

Ideju su, na 25. godišnjici Konvencije za ljudska prava UN-a, predstavili Yoko Ono, pokojna žena preminulog Jhona, Hugh Jackman i jedan od članova grupe ABBA, Bjorn Ulvaeus. Ova kampanja ima za cilj da prikaže raznolike probleme sa kojima se suočavaju deca širom sveta. Lansiranje ove kampanje propraćeno je montažom spota za pesmu “Imagine“, na kome se, pored Džona, pojavljuje veliki broj poznatih ličnosti širom sveta kao što su Katy Perry, Adam Lambert, Lance Bass i mnogi drugi.

Jedan od projekata u sklopu ove kampanje je i aplikacija koja omogućava korisnicima da snime sopstvenu verziju spota za ovu pesmu. Nakon toga, neka od izvođenja će biti ukombinovana u jedinstven, više-jezički, “world mix” koji će producirati David Guetta. TouchCast aplikacija za Android dostupna je preko veb-sajta projekta ili preko Apple prodavnice za iOS uređaje.

Pored pevanja, korisnicima se predlaže da snime poruke u vidu video klipa na kojima opisuju njihovu viziju boljeg sveta za decu. Svi objavljeni video i zvučni snimci imaće šansu da se pojave u pratećem interaktivnom spotu, koji će, zajedno sa gore pomenutom pesmom, izaći negde oko kraja ove godine.

U nastavku možete pogledati snimak koji je prikazan na proslavi 25-ogodišnjice Konvencije za ljudska prava Ujedinjenih nacija: