-

Umalo tuča Johnny Rottena i Marky Ramonea na diskusiji serijala Punk

On je punk plemić, ali je i frontmen Sex Pistolsa. John Lydon (a.k.a Johnny Rotten), sa ekipom je bio okupljen u Los Anđelesu u sredu uveče na proslavi nove epizode serijala Punk.

Stvari na panelu postaju sporne tokom sesije, kada je Lydon skoro došao dotle da će udariti jednog člana The Ramones Marky Ramonea. Prema časopisu Rolling Stone, Lydon se rugao Ramoneovim komentarima o nasleđu Ramonesa. „(Vi niste) čak ni originalni Ramone!“, Lydon je odgovorio, a na šta je Ramone odgovorio: „Ali ja sam uradio album Blank Generation sa Richardom Hellom, a vi ste snimili njegovu sliku. Svi vi ste uzeli sliku Richarda Hella. To je sve što si ti uradio.“  „Odatle je i bolje, zato napravite sebi uslugu i pročitajte punu transkripciju koju vam je dao Rolling Stone“ „I još uvek pokrivate svoje jebene uši“, reče Lydon tada, pri tom se i namrštivši na prisutnog bubnjara. „A Sid Vicious je bio zvezda“, reče Ramone, podstičući da se Lydon smeška i plazi jezik. „Tako je, bio je“, odgovorio je Lydon. „On je bio zvezda za lažnog idiota poput vas. Uživaj u drogama i jebeno ćeš imati srećnu smrt“ Lydon je potom nastavio napadom na prisutnog bubnjara. „Punk muzika za mene je bila pozitivna, pozitivan dokaz, da bismo mogli da promenimo svoj život muzikom, što znači ono što smo rekli, da napadamo političke sisteme“, rekao je on. „Ova glupa pizda se zajebava sa drogama.“ „Pričaš priču, ali nisi prošao, baš kao MC5“, rekao je Ramone. Lydon je tada ustao i plesao okolo, „Alo, Johnny Rotten nikada nije prošetao !?“ Onda dok je Ramone nastavio, Lydon ga je pogledao i rekao: „Pogledaj se, izgledaš kao jebeni heavy metal otpad.“ „Sedi dole“, reče Ramone.

Ramone nije bio jedini Lydonov cilj večeri. Posle upoznavanja sa frontmenom benda Black Flag Henry Rollinsom, Lydon je primetio: „Henry, nikad se nismo sreli ranije, zar ne?“ „Rekao si gluposti, ali i odlične stvari.“ „I nazvali ste Black Flag gomilom bogate dece u prigradskim naseljima koja žele da vam otkinu uši“, odgovorio je Rollins. Odgovorio je Lydon tada: „Da, jesam, ali mi se nije dopala muzika. Bili ste dosadni!“ Lydon je potom ismevao Rollinsov stil pevanja. „Kada su ti Sex Pistols došli, ti nisi ni čuo ništa tako dobro, zar ne.“ „Mogli ste sve jasno da čujete i takvim rečima sam dolazio ispred parlamenta pod zakonom o izdajnicima i izdajama, koje su u to vreme značile smrtnu kaznu. Dakle, nemojte govoriti o Black Flag, Pink Flag ili White Flag.“ Za razliku od Ramonea, Rolins je ušao u Lydonovu liniju kretanja i nasmejao se na mnoge njegove primedbe.

Panel je održan uz učešće basiste Guns N Roses Duff McKagana, Donite Sparks iz benda L7 kao i producenta serijala Punk Džona Varvatosa. Četvorodelni dokumentarni serijal, čiji je izvršni producent Iggi Pop, premijerno se prikazuje 11. marta na Epiku.

Najnovije vesti

Izdvajamo