-

U2 predstavili potpuno novu pjesmu i spot: „Atomic City“

Bono i the Edge U2Nakon nedavno predstavljenog izdanja „Songs of Surrender” koje donosi nove vizije dobro poznatih pjesama, U2 sada predstavlja i potpuno novi singl i spot – Atomic City!

Pjesma se može opisati i kao tri i pola minute posvete privlačnom duhu post punka 70-ih, s dubokim naklonom Blondie čiji je kreativni rad s Giorgiom Moroderom inspirirao i utjecao na stvaralaštvo benda. Uz to, Bono dodaje: „Ovo je ljubavna pjesma za našu publiku… ’where you are is where I’ll be’ (‘gdje si ti, bit ću i ja’).“

Produkciju potpisuju Jacknife Lee i Steve Lillywhite, a snimljena je u Sound Cityju u LA-u i dolazi uoči posebnih nastupa koje će planetarno popularna grupa održati u Las Vegasu – koji i sam nosi nadimak „Atomic City“ („Atomski grad“), iz vremena 1950-ih kada je nuklearna fascinacija zahvatila svijet, a grad se zbog blizine testnog poligona u Nevadi smatrao središtem atomskog turizma.

Prateći video donosi snimku kasne noćne izvedbe pjesme u centru Las Vegasa, koja je kao iznenađenje nedavno organizirano na istoj lokaciji u ulici Fremont gdje su Bono, The Edge, Adam Clayton i Larry Mullen Jr. prije više od 36 godina snimili kultni videospot za pjesmu „I Still Haven’t Found What I’m Looking For“.

Režirao ga je Ben Kutchins, uz kreativno vodstvo koje potpisuje Tarik Mikou s Moment Factory

Prvi u nizu nastupa naziva „U2:UV Achtung Baby Live At Sphere“ najavljen je za petak 29. rujna, a riječ je o 25 koncerata u kojima će bend publici otkriti potpuno novu najsuvremeniju koncertnu dvoranu na svijetu. Ovaj najnoviji ambiciozni projekt slavi hvaljeni album „Achtung Baby“, kao i njegovu popratnu „ZOO TV turneju“ koja je definirala novi smjer glazbene industrije te s kojom su U2 – uz to što su redom umjetnici – 1991. godine čvrsto uspostavili reputaciju benda koji zahvaljujući spektakularnim nastupima, novim tehnologijama i inovacijama, dosljedno pomiče granice nastupa uživo.

Najnovije vesti

Izdvajamo