-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta U2 predstavili konačni omot fizičkog izdanja "Songs of Innocence"

U2 predstavili konačni omot fizičkog izdanja “Songs of Innocence”

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

songs-of-innocence

Novi album U2 od ovog meseca je dostupan korisnicima Apple uređaja (hteli oni to ili ne), a 13. oktobra objaviće ga i zvanično, u fizičkom formatu.

Kako stoji na sajtu U2.com, novi omot albuma vizuelno oslikava pesme i insiraciju iz ranijih U2 godina, kada su bili tinejdžeri u Dablinu.

Umetnik Glen Lačford na fotografiji je ovekovečio bubnjara benda Lerija Mulena Džuniora kako štiti svog 18-godišnjeg sina. Omot ne samo da je u skladu sa nazivom albuma “Songs of Innocence” (Pesme nevinosti) već povlači paralelu i sa omotima prvih albuma “Boy” iz 1979. godine i “War” iz 1983. godine. Dečak na prvim omotima bio je Piter Roven, mlađi brat Bonovog prijatelja iz destivnjstva.

“Uvek smo bili za zajednicu u U2, za porodicu i prijatelje”, rekao je Bono. “Songs of Innocence je najintimniji album koji smo ikada napravili. Sa ovom pločom tražili smo sirovo, golo i lično, da sve ogolimo. Ako znate album videćete teme u vizuelnom jeziku, kako je držanje za sopstvenu nevinost dosta teže nego držati se za nešto drugo.”

Disk je sniman u Dablinu, Los Anđelesu i Nju Jorku a producirali su ga Dendžer Maus, Pol Epvort, Rajan Teder, Deklan Gafni i Flad.

“Song of Innocence” donosi 11 novih pesama. “The Miracle (Of Joey Ramone)” je posvećena čuvenom Džoiju Ramonu iz benda Ramones, dok je jedini gost na albumu Lajki Li, na pesmi “The Troubles“. Deluks izdanje albuma donosi akustične verzije svih pesama uz bonus numere: “Lucifer’s Hands”, “The Crystal Ballroom”, “The Troubles” (Alternative version) i “Sleep Like a Baby Tonight” (Alternative Perspective Mix by Tchad Blake).