U oktobru nova pesma Foo Fightersa i serija “Sonic Highway”

foo-fighters

Album “Foo Fighters” u prodaji biće u novembru a prvi singl sa njega pojaviće se 17. oktobra u HBO seriji “Sonic Highway” koja dokumentuje bendovo putovanje po studijima širom SAD i snimanje albuma.

Disk je sniman u osam različitih studija u osam američkih država. Snimanje albuma i putovanje dokumentovano je i biće objavljeno kao mini serijal na HBO televiziji i to će biti svojevrstan nastavak Dejv Grolovog dokumentarca “Sound City“.

“Jednom kada bi odredili muziku i temu svakog grada, putovali bi u svako od tih mesta i proveli nedelju tamo”, rekao je Grol. “Stigli bi tamo, počeli sa snimanjam a ja bi samo jurio po gradu snimajući i intervjuišući što više ljudi mogu. Uradio sam preko 100 intervjua. Na kraju nedelje uzeo bih sve svoje transkripte, stavio ih na pod, sedeo tu sa olovkom i mojim dnevnikom i sveo sve priče u pesmu. Uzimao sam ljudske biografije, anegdote, okruženje – to je kao reportaža. To je muzički bandži skok.”

Bend je u studijima svirao sa Rikijem Nilsonom, Gerijem Klarkom Juniorom, Džoom Velšom, Keri Andervud, Čakom Dijem, Gibijem Hejnsom i drugima.

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.