-

NaslovnaIzdvajamoU decembru stiže blues album The Rolling Stonesa

U decembru stiže blues album The Rolling Stonesa

Danilo Ašanin
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Čoveka u stalnoj potrazi za novim muzičkim žanrovima i bendovima vrednim slušanja. Moto: Play the game.. but don't let the game play you!

Rolling Stones_BalkanrockNovi album engleskih rock legendi The Rolling Stones izlazi 2. decembra pod imenom “Blue & Lonesome“.

blueandlonesomeOvo će biti prvi album koji ovaj bend izdaje za Universal Music. Činjenicu da planiraju nešto novo, članovi benda potvrdili su promenom logoa na svim socijalnim mrežama u karakterističnu plavu, boju bluza. Novi album vraća bend svojim korenima i snimljen je za samo tri dana prošlog decembra u Londonu. Kako iz benda kažu, album je sniman spontano i uživo bez dodatnih nasnimavanja. Uz standardnu četvorku, sa njima sus virali Derl Džouns, Čak Livel, Met Kliford, a na dve pesme svirao je i Erik Klepton.

Album su producirali Don Vas i The Glimmer Twins. Na ploči izvode obrade pesama starih bluz majstora na čijoj muzici su odrastali – Džimi Rid, Vili Dikson, Edi Tejlor, Litl Volter i Haulin Vulf.

Takođe, bend će uskoro objaviti i live album sa snimcima pesama sa koncerta na gradskom trgu u Havani. Ovaj koncert, održan u martu, deo je već objavljenog dokumentarca koji nosi ime “Olé Olé Olé!: A Trip Across Latin America”.

Spisak pesama:

 1. Just Your Fool
 2. Commit A Crime
 3. Blue And Lonesome
 4. All Of Your Love
 5. I Gotta Go
 6. Everybody Knows About My Good Thing
 7. Ride ‘Em On Down
 8. Hate To See You Go
 9. Hoo Doo Blues
 10. Little Rain
 11. Just Like I Treat You
 12. I Can’t Quit You Baby

Save