-

NaslovnaVestiVesti iz svetaTuomas Holopainen: „Nightwish bi se raspao da Floor napusti bend“

Tuomas Holopainen: „Nightwish bi se raspao da Floor napusti bend“

nightwishOsnivač finske grupe Nightwish, klavijaturista i autor pesama, Tuomas Holopainen, prokomentarisao je izjavu iz 2019. kako će se grupa razići u slučaju da ih još neko od članova napusti. Nakon nedavnog odlaska basiste/vokala Marca Hietale, Tuomas ističe da, iako sada mora preformulisati ranije reči, u slučaju odlaska pevačice Floor Jansen biće to kraj Nightwish-a. Apsolutni, stopostotni kraj.

Na pitanje kako bi se osećao da se tako nešto dogodi sutra, zaključio je: Ako se završi divna pustolovina duga 25 godina, naprosto bih morao da smislim nešto drugo.

Floor Jansen se grupi pridružila 2012. godine, nakon iznenadnog odlaska Anette Olzon, koja je i sama bila zamena – za Tarju Turunen. Njihova prva i mnogima još uvek najdraža pevačica otpuštena je 2005. putem javnog pisma, objavljenog na web stranici grupe i potpisanog od ostalih članova. Nešto kasnije, Tuomas je priznao da se radilo o „najtežoj odluci koju sam ikada morao da donesem“, dok je Tarja sa svoje strane zaključila kako možda jednoga dana uspe da im oprosti, ali nikada neće zaboraviti način na koji su dotadašnje kolege pokazale „da joj nisu bili pravi prijatelji“.

Posle nastupa sa Marcom Hietalom krajem 2017. izjavila je da, uprkos tome što postoji svest o želji obožavalaca za njenim pomirenjem sa ostatkom Nightwish-a, iskreno ne vidi takvu mogućnost: Marco je došao u bend nešto kasnije i uvek smo bili bliski. Tuomas i ja se, nasuprot tome, veoma dugo nismo videli… ali bili smo u kontaktu. Nije to loše. Prošlost je takva kakva je, ne možemo je promeniti. Možemo da utičemo jedino na budućnost.

Najnovije vesti

Izdvajamo