-

NaslovnaVestiVesti iz svetaTrip-hop legenda Tricky objavio EP "Obia"

Trip-hop legenda Tricky objavio EP “Obia”

Tricky
Ususret skorašnjim europskim nastupima Tricky je objavio EP “Obia”, kompilaciju koja se sastoji od afirmiranih i novih izvođača koje želi staviti pod povećalo.

Samo deset mjeseci nakon rasprodanih koncerata u Zagrebu i Splitu, Tricky, jedan od najinovativnijih umjetnika današnjice, na vlastiti se zahtjev vraća u Hrvatsku na dva nastupa s aktualnim autorskim albumom. Program Tricky presents Skilled Mechanics izvest će u Tvornici kulture 14. te u riječkom Pogonu kulture 15. studenog.

Legendarni Tricky vraća se u Hrvatsku na dva nastupa, u Zagreb i Rijeku, s aktualnim projektom Tricky presents Skilled Mechanics. Točno 20 godina nakon objave epohalnog debi albuma “Maxinquaye”, izdanja koje je definiralo trip hop žanr i proslavilo bristolski zvuk diljem svijeta, Tricky predstavlja glazbu stvorenu otkad je postao stanovnik Berlina.

Projekt nazvan Skilled Mechanics zamišljen je kao glazbeni kolektiv bez granica otvoren za različite suradnje, a trenutno ga, uz Trickyja, čine DJ Milo (suradnik još s kraja 80tih iz vremena ekipe The Wild Bunch) i Luke Harris (bubnjar). Na njihovom prvom albumu glasovno su sudjelovali i glazbenici poput Oh Land, Francesce Belmonte, Ann Dao, Xdarea i sjajne kineske reperice Ivy艾菲. Specifičnost novog materijala je i Trickyjevo preuzimanje glavnog vokala, što je praksa koju je uveo tek na svom posljednjem izdanju, “Adrian Thaws” iz 2014. godine.

Na globalnoj glazbenoj sceni Tricky se pojavio 1995. debijem “Maxinquaye”, prvim od njegovih jedanaest studijskih albuma. Nakon godina skupljanja staža kao suradnik Massive Attacka, dio The Wild Bunch ekipe i bristolske scene, ovo izdanje od njega je napravilo svjetsku zvijezdu, a trip hop učinila uzbudljivim novim zvukom na sceni.

Ulaznice:
Zagreb – Ulaznice u pretprodaji 110 kn, na dan koncerta 130 kn.
Rijeka – Ulaznice u pretprodaji 110 kn, na dan koncerta 130 kn.
Ulaznice potražite na prodajnim mjestima Entria i Eventima.