-

Tricky objavio singl sa pevačicom Oh Land

TrickyTrip-hop muzičar Triki (Tricky), kog očekuje koncert 23. februara 2021. godine (21:00) u dvorani “Amerikana” Doma omladine Beograda, objavio je “I’m In The Doorway”, kao treći najavni singl za novi album “Fall To Pieces”, koji će se pojaviti 4. septembra.

Nakon singlova “Fall Please” i “Thinking of” sa poljskom pevačicom Martom Zlakovskom, Tricky-ju u “I’m In The Doorway” gostuje danska pop kantautorka Oh Land, poznata po hitovima “Son of a Gun”, “White Nights” i “Wolf And I”. Oh Land je već ranije gostovala Tricky-ju u pesmama “Right Here” (2014) i “I’m Not Going” (2016).

Predstojeći album “Fall To Pieces” sniman je u Tricky-jevom berlinskom studiju krajem 2019. godine, a muzičar otkriva da na njemu pesme mogu biti varljive: često su kratke, sa naglim završetkom i kreću se ka drugoj pesmi bez upozorenja. Instrumentalizacija je raznolika, od ispada gustih sintova do distorziranih semplova, dok stihovi znaju biti mračni i napeti.

Nakon saradnje sa kultnim bendom Massive Attack, Tricky je objavio debi solo album “Maxinquaye” (1995), sa hitovima kao što su “Aftermath”, “Ponderosa”, “Overcome” i “Black Steel”, postavši svetska zvezda i jedan od najuticajnijih pionira trip hopa. Triki je svoj jedinstveni muzički izraz, prepoznatljiv po višeslojnom, mračnom spoju hip hopa, alternativnog roka i rage (ragga), nastavio da razvija na ukupno 13 albuma, od kojih je poslednji bio “Ununiform” (2017).

Trikijev beogradski koncert bio je prethodno najavljen za ovo proleće, a potom odložen zbog Kovid-19. Ulaznice kupljene za prvobitan datum 29. aprila ostaju važeće i nije ih potrebno menjati. U prodaji još ima ulaznica za koncert kog će Tricky održati 23. februara 2021. godine u DOB-u! Ulaznica je 1.800 dinara preko www.tickets.rs.

Najnovije vesti

Izdvajamo