-

„Toto više neće snimati albume“, kaže Steve Lukather

Steve LukatherGitarista Steve Lukather je u intervjuu za Misplaced Straws potvrdio kako rock sastav Toto stavlja tačku na snimanje studijskih albuma. Umesto toga, on i pevač Joseph Williams nastavljaju da objavljuju samostalni materijal, povremeno nastupajući pod imenom svoje grupe.

„Joe i ja možemo snimiti i ploču na kojoj bi se čule nekakve mačke. Možemo da izađemo i sviramo kao Toto. Okupimo publiku, isplatimo ljude koji su nas tužili i nastavljamo dalje“, izjavio je aludirajući na pravne probleme koje su imali pre nekoliko godina. Naime, tada je Susan Porcaro-Goings, udovica bubnjara Jeffa Porcaroa, tvrdila kako su Lukather i David Paich (klavijaturista i suosnivač grupe) odbili da joj isplate pokojnikov udeo u zaostavštini benda. Pored toga što su potrošili više od milion dolara na zakonske takse, spor je doveo do kvarenja odnosa između članova i Jeffovog brata Stevea, takođe člana izvorne postave. Rezultat: Lukather je ostao jedini od samog početka prisutan u bendu, s obzirom na to da im se Paich tek povremeno pridruži kao gost.

„Primio sam mnogo udaraca u poslednjih 45 i više godina“, obrazlaže Lukather svoju odluku. „Mogu to da podnesem i trpeo sam još više usled raznih neistina. To je u redu. Sada je sve iza mene. Mir i ljubav svima – ne nosim nikakvu mržnju naokolo. Rezonujem u stilu – Okej, u životu se stalno nešto menja, žao mi je. I meni je zbog svega slomljeno srce. Kao kada prolazite kroz razvod, ali se morate vratiti u sedlo i upravo to planiramo da uradimo.“

Uprkos svim ranijim problemima, muzičar tvrdi da ni prema kome ne oseća gorčinu ili osvetoljubivost: „To je čisto gubljenje vremena. Čoveče, imam 63 godine – više mi se ne igraju kojekakve igrice.“

Grupa Toto je nedavno izdala live album pod nazivom „With a Little Help From My Friends“, a upravo razrađuju početni raspored predstojeće svetske turneje „Dogz of Oz“, pomerene za 2022. godinu.

Najnovije vesti

Izdvajamo