-

Tool prodaju multiplatinaste tiraže nakon što im je muzika postala digitalno dostupna

ToolSastav Tool zaradio je mnoštvo multiplatinastih tiraža nakon što je konačno omogućio da njihovi albumi budu dostupni na digitalnim servisima od avgusta 2019. godine.

Bend je godinama odolevao da se nađe na servisima kao što su Spotify, Apple Music i Amazon Music, gde obožavaoci mogu strimovati albume ili, na pojedinim platformama, kupiti digitalne kopije. Taj stav primorao je slušaoce grupe da traže fizičke kopije ili strimuju neovlašćene klipove na YouTube – ili čak pribegavaju ilegalnim preuzimanjima. Činjenica da je Tool propustio dobar iznos potencijalnih prihoda i prodaje striminga.

U najnovijem talasu RIAA sertifikata od 15. aprila, njihov debi „Undertow“ iz 1993. zaradio je trostruki platinasti status (tri miliona prodatih primerka u SAD); album „Lateralus“ iz 2001. godine takođe je postao trostruko platinasti, dok je „10,000 Days“ iz 2006. dostigao dvostruki platinasti status.

Tool se pridružio digitalnom svetu u vreme objavljivanja dugo očekivanog izdanja „Fear Inoculum“, njihovog prvog albuma u 13 godina. Ta ploča dostigla je zlatni tiraž u avgustu 2020. nakon rasprodatih 500,000 primeraka.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo