-

Tony Iommi planirao drugi studijski album sa Diom i grupom Heaven & Hell

Tony IommiLegendarni gitarista i frontmen čuvene metal grupe Black Sabbath, Tony Iommi, prisećajući se saradnje sa pevačem Ronnie James Diom u grupi Black Sabbath i kasnije  na projektu Heaven & Hell, rekao je, da je prerani odlazak Dioa, 2010. godine, sprečio snimanje drugog studijskog albuma grupe Heaven & Hell.

Naime, Heaven & Hell je nastao 2006. godine od nekadašnjih članova grupe Black Sabbath, na čelu sa Diom i Iommijem. Bend je održao čak 150 koncerata u periodu od tri godine, da bi 2009. godine, snimio prvi studijski album „The Devil You Know“.

Prema Iommijevim rečima, grupa je bila u kreativnom naboju, a odnosi unutar iste bili su prijateljski i opušteni, bez ikakvog egoizma.

„Pričali smo o novom albumu. Dani nesuglasica i previranja bili su iza nas. Bili smo spremni za saradnju i radu na novom projektu. Bilo je zabavno i zanimljivo raditi na prvom albumu, pa ponovo biti na svetskoj turneji. Sve to je uticalo na nas da razmišljamo o novoj ploči. Razmišljali smo o novom albumu i on bi se sigurno desio da nije zauvek napustio Dio.“ – rekao je Iommi.

 

 

Najnovije vesti

Izdvajamo