-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Tony Iommi iz Black Sabbath-a sprema nove rifove

Tony Iommi iz Black Sabbath-a sprema nove rifove

U novom intervjuu za Guitarist, gitarista benda Black SabbathТоny Iommi, izjavio je da u pripremi ima četiri ili pet diskova punih rifova” koje bi želeo da propisno snimi. Podršku je dobio čak i od Briana Maya, koji mu je predložio da ih sve objavi u vidu albuma.

Na pitanje šta planira u vezi sa novom muzikom ili solo materijalom, Iommi je rekao:

“Pa, to je pitanje od milion dolara. Imam gomilu materijala. Stalno govorim Raflu Bakeru, mom menadžeru da želim da sve to propisno snimim, ali moj dugogodišnji producent, Mike Exeter. otišao je da radi druge stvari… Zapravo, Brian May je bio navratio i ja sam mu dao četiri-pet diskova rifova, a on mi je rekao da moram od njih da odradim ceo album, samo da ih objavim takve kakvi su. Rekao sam mu da ne želim to da uradim, već da ih snimim kako treba.”

 

Iommi je potom nagovestuo da bi želeo da okupi gostujuće muzičare za takav projekat, sličan njegovom solo albumu “Iommi” iu 2000, na kojem je imao brojne kolaboracije sa muzičarima poput Davea Grohla, Philipa Anselma, Billyja Corgana, Ozzyja Osbournea i drugima. Takođe je otkrio da je svojevremeno odbio ponudu da sarađuje sa Eminemom Kid Rockom, kada još nisu stekli svetsku slavu.

“Da, voleo bih to. Nešto slično sam uradi na solo albumu iz 2000. Gostovali su mi Dave Grohl, Billy Corgan i raznorazni drugi ljudi. Dva propusta koja sam imao su kada su mi rekli da ovaj lik želi da sarađuje sa mnom – Eminem. Pitao sam ko je, bre, Eminem? Nisam znao i odbio sam. Isto i Kid Rocka. Eto, tako sam odbio nekoliko ljudi koji su se proslavili kasnije, ali ja tada nisam imao pojma.”

Ovaj intervju je usledio nakon što je kompanija Gibson rekreirala Iommijevu legendarnu, unikatnu SG Special “Monkey” gitaru.

Srž Iommijevog čuvenog zvuka i estetike, modifikacije njegove gitare su mu omogućile da kompenzuje za nedostatak jagodica prstiju desne šake. Iommi nosi posebne, veštačke jagodce na srednjem i domalom prstu, što proizvodi njegov prepoznatljivi gitarski zvuk.

“Stalno su mi govorili kako ne mogu tako da modifikujem svoje gitare. Konstantno. Ne, ne možeš to uraditi na gitari sa 24 praga. Ne bi bilo harmonijski ispravno. Iako koristim tanke žice. Ne možeš to uraditi. Mogu, uradio sam to. Napravio sam svoje izmene od struni za bendžo. Na kraju sam uspeo da ubedim Picato da ih naprave, pa su onda ostale kompanije usledile. Sve to vreme sam morao da trpim zamerke da to nije moguće, ali sam onda nalazio ljude koji bi hteli da to odrade. Pored svega, uvek sam bio odlučan. Moram da pokušam i nešto sprovedem u delo i da dokažem suprotno svima koji kažu da ne mogu. Isto je bilo sa mojom nezgodom – Rekli su mi da više neću moći da sviram i ja to prosto nisam hteo da prihvatim.”

Pogledajte Gibsonov video o replci Tonyjeve gitare “Monkey” SG Special iz 1964:

Najnovije vesti

Izdvajamo