-

NaslovnaVestiVesti iz svetaTony Iommi bi voleo da održi još koncerata sa Black Sabbath-om

Tony Iommi bi voleo da održi još koncerata sa Black Sabbath-om

Tony Iommi

Black Sabbath su naizgled svoje poslednje koncerte održali u februaru 2017, ali gitarista Tony Iommi sada kaže da se ne protivi novim svirkama sa svojim legendarnim metal bendom.

U novom intervjuu za emisiju Trunk Nation, radio-stanice SiriusXM, Iommi je iskazao izvesnu količinu kajanja povodom okončanja turnejske karijere Black Sabbath-a: “Bilo je sjajno izaći i održati poslednju turneju. Da budem iskren, osećao sam se malo loše povodom toga, jer je u suštini to bio moj izbor, moja krivica, jer turneje u tom intenzitetu nisu bile dobre za mene fizički.”

Iommiju je 2012. dijagnostifikovan limfom, ali je 2016. objavio da je u remisiji. “Vratiti se u četiri ujutru nakon održanog koncerta… To je moj život kada sam imao 20… Bilo mi je jako teško i moj lekar me je posavetovao da pokušam i da se malo primirim. Prosto je delovalo kao razumna odluka tada.

Na pitanje o mogućnosti da sviraju samo jedan koncert, Iommi je rekao: “Mislim da bi to bilo dobro, ako bismo mogli da sviramo pojedinačan koncert. Problem je u tome što je Sabbath previše velik da bi izveo samo povremeni koncert. Morala bi da bude turneja od 18 meseci… Ne protivim se ničemu, samo bih to uradio drugačije.”

Poslušajte ceo intervju ispod:

Najnovije vesti

Izdvajamo