fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Tom Morello objavio protestnu pesmu (audio)

Tom Morello objavio protestnu pesmu (audio)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018

Funkcija: Urednik

Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera

Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

tom-morello-occupy-wall-street

Nakon što je na koncertu u septembru izveo premijerno “Marching on Ferguson“, Morelo ju je objavio i u studijskoj verziji pod pseudonimom The Nightwatchman.

Protestna pesma inspirisana je ubistvom Majkla Brauna u američkom gradu Fergusonu i može se besplatno skinuti sa sajta Ferguson october. Sajt je pokrenut u znak podrške aktivistima koji su uhapšeni zbog protesta nakon nesrećnog događaja.

Morelo je prvi muzičar koji je snimio pesmu podrške protestantima, a očekuje se odziv još njegovih kolega. “Posvedočio sam nebrojanim incidentima rasno motivisane policijske brutalnosti tokom svog života i vreme je da kažemo Dosta! U ime svih onih koji su greškom ubijeni i maltretirani. Za sve hrabre muškarce i žene koji podižu svoje glasove protiv nepravde u Fergusonu, i dalje, dajte im pakao. Ova pesma je za vas”, rekao je Tom.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/171965762″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe