-

The Stone Roses se ponovo raspali

The Stone RosesNa pitanje da li se bend zaista raspao, gitarista John Squire je odgovorio potvrdno.

Svi smo pretpostavljali da će se ovo dogoditi ali je ipak teško za prihvatiti. Gitarista John Squire je potvrdio da se grupa The Stone Roses zvanično drugi put raspala.

Petnaest godina posle raspada 1996. godine, britanski rok velikani su se okupili da bi zajedno odsvirali seriju koncerata. Nastavili su da sviraju po Evropi i Severnoj Americi sporadično tokom godina koje su usledile. Publika je sve vreme očekivala treći album i ta su očekivanja pojačana nakon izlaska dva singla („All for One“ i „Beautiful Thing“) 2016. godine. Sada izgleda da se taj projekat nikada neće realizovati.

Govoreći za The Guardian o svojoj novoj umetničkoj izložbi koja nosi naziv „Disinformation“, John Squire je kratko i jasno rekao da je grupa The Stone Roses zauvek završila svoje.

Nije bio voljan da elaborira, vidno zlovoljan jer se intervjui o njegovom stvaralaštvu uvek završe razgovorom o bendu. „Bio je to vrlo kratak period koji još uvek dobija puno pažnje “, dodao je. „Bio sam iznenađen nivoom podrške koju smo dobili kad smo se vratili na binu.“

Verovatno aludirajući na to zašto se grupa The Stone Roses raspala, spomenuo je da frontmen Ian Brown – s kojim su mnoga neslaganja dovela do prvobitnog raspuštanja grupe – nije pozvan na umetničku izložbu. Basista Gary „Manni“ Mounfield, međutim jeste , iako Squire nije bio siguran da će se ovaj zaista na istoj i pojaviti.

The Stone Roses su u izvesnom smislu najavili ovaj raspad na (kasnije će se ispostaviti poslednjem zajedničkom) koncertu 24. juna 2017. u Hampden Park-u u Glazgovu kada su sa bine poručili: „Nemojte biti tužni što je gotovo, budite srećni što se desilo!“

Najnovije vesti

Izdvajamo